Confirmat: Vlad Moldoveanu va juca în Euroligă!

moldo

18 iulie 2014

PGE Turow a anunțat, pe site-ul, oficial faptul că l-a transferat pe Vlad Moldoveanu.

moldo

Mesajul lui Vlad pe twitter după oficializarea mutării sale în Polonia:

twit

16 iulie 2014

Vlad Moldoveanu, în prezent singurul jucător de baschet român care activează la nivel înalt în Europa, este pe punctul de a debuta la nivel de Euroligă. Cel puțin așa susține o sursă apropiată de 24secunde.ro. Informația nu a fost confirmată în mod oficial, însă PGE Turow Zgorzelec pare să fie următoarea destinație în cariera baschetbalistului originar din București.

Născut pe 11 februarie 1988, Vlad Moldoveanu a jucat baschet la nivel universitar pentru George Mason (2007/09) respectiv American University (2009/11). El a bifat 90 prezențe în NCAA. După absolvire a venit în Europa și a evoluat pentru următoarele echipe: Benetton Treviso (2011/12), Le Havre STB (2012/13) respectiv BC Kalev/Cramo (2013/14).

În trei ani la nivel profesionist, Vlad are două participări în EuroCup, una în Liga VTB, respectiv câte un sezon în prima ligă a Italiei, Franței și Estoniei. A devenit campion în țara baltică, fiind desemnat MVP al finalei pe care a câștigat-o în compania lui Rock Tartu.

Pe parcursul sezonului precedent, Moldoveanu a jucat de două ori împotriva lui PGE Turow, la nivelul Ligii VTB. El a totalizat 35 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive, trei intercepții și două posesii pierdute pentru 39 puncte de eficiență în 74 minute de joc. Au fost două dintre cele mai bune jocuri ale românului în VTB. De altfel, Vlad a stabilit un record personal stagionald e eficiență într-una din partidele disputate în compania polonezilor.

Jucător de poziția 4, Vlad Moldoveanu a avut următoarele statistici în cei trei ani petrecuți în baschetul profesionist:

moldoveanu

În sezonul competițional 2013/14 la PGE Turow a jucat sârbul Ivan Zigeranovic. Acesta a evoluat în trecut, în două perioade diferite, pentru Gaz Metan Mediaș.

PGE Turow va debuta la nicel de Euroligă în sezonul 2014/15. Campioană a Poloniei în premieră, echipa din Zgorzelec a fost repartizată în cea mai dificilă grupă posibil la nivel de Euroligă. Noua echipă a lui Vlad (desigur, dacă transferul va fi confirmat) va face parte din Grupa C, alături de FC Barcelona, Panathinaikos Atena, Fenerbahce Ulker Istanbul, EA7 Milano și Bayern Munchen. Cu alte cuvinte, va juca în compania campioanelor în exercițiu ale Spaniei, Greciei, Turciei, Italiei și Germaniei, adică cinci dintre cele mai puternice campionate naționale din Europa.

Moldoveanu se va alătura echipei naționale a României pe data de 22 iulie. El se antrenează individual în Statele Unite ale Americii, sub comanda antrenorului de pregătire fizică Kevin Maselka.

Foto: sportrevolution.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.