Euroliga masculină – Asvel Lyon și Unics Kazan dispută finala turneului preliminar

euroliga

Asvel Villeurbane Lyon și Unics Kazan vor disputa finala turneului preliminar al Euroligii masculine de baschet. Partida se va desfășura vineri (26.09), la Oostend, în Belgia. Cele două au repurtat victorii în cursul serii de joi, în aceeași locație.

Într-un duel 100% francez, Lyon a depășit pe Strasbourg cu scorul de 74-65. Partida s-a desfășurat exact în ziua în care LNB a anunțat bugetele echipelor din campionatul Franței, confirmându-se faptul că Asvel are cel mai mare buget între echipele din Hexagon.

Partida a fost controlată de Lyon, chiar dacă trupa lui Vincent Collet s-a menținut aproape pe tot parcursul partidei. Asvel a câștigat la limită primele două secvențe, dar a izbutit să se mențină în avantaj pe tot parcursul jocului, desprinzându-se decisiv în ultimele minute de joc efectiv.

Taurean Green a totalizat 15 puncte și 12 pase decisive, iar David Lighty a adăugat 13 puncte, 12 recuperări și 3 intercepții. Alți trei jucători au contribuit cu peste 10 puncte pentru învingători. În replică, Ali Traore a totalizat 14 puncte, iar Matt Howard a terminat cu 10 puncte și 10 recuperări.

În cealaltă partidă, în duelul echipelor cele mai rutinate și cu cele mai puternice rețete financiare de la acest turneu, Unics Kazan a depășit pe Hapoel Ierusalim cu scorul de 82-71.

Primul act s-a încheiat nedecis, scor 16-16, pentru ca în secvența a 2-a israelienii să fie superiori grație jocului ofensiv eficient. Ei au intrat în avantaj la vestiare, scor 41-35. Lucrurile s-au schimbat radical în partea a 2-a. Un parțial de 23-13, consemnat pe parcursul celui de-al 3-lea sfert, a adus pe Unics în avantaj definitiv. Rușii au continuat să joace mai bine și au mărit avantajul la zece puncte pe parcursul sfertului decisiv.

Unics a avut 14 reușite din afara semicercului și a totalizat 16/20 la aruncările din spațiul de trei secunde. Productivitatea ofensivă a rușilor nu a putut fi contracarată de către israelieni.

D’or Fisher a avut 16 puncte, 5 recuperări, Curtis Jerrelles a adăugat 15 puncte, Nikos Zisis a terminat cu 15 puncte, 6 pase decisive, iar James White a terminat cu 11 puncte, 5 recuperări pentru Unics. De notat că niciun jucător rus nu a fost folosit mai mult de patru minute în această partidă. În replică, Joseph Jones a avut 12 puncte, iar Derwin Kitchen și Bracey Wright au totalizat câte 10 puncte fiecare.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.