Euroliga – Favoritele se impun în pofida absențelor de marcă în cursul serii de joi (08.12)

Seara de joi (08.12) a consemnat victorii pe linie pentru cele trei mari favorite și ocupante ale pozițiilor de podium în ierarhia generală actuală a Euroligii masculine. Lipsite de piese importante, toate au strâns rândurile pentru a se impune în compania unor echipe situate în a 2-a jumătate a clasamentului general.

Fenerbahce Istanbul a dispus de Steaua Roșie Belgrad cu scorul de 87-72. Jocul a fost controlat de turci, aceștia desprinzându-se pe parcursul sferturilor 2 și 3, care însumat au consemnat un parțial de 48-32. Fener a jucat din nou fără Bogdan Bogdanovic.

Ekpe Udoh (foto) a avut o seară de excepție cu 15 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive și 5 capace pentru 34 la eficiență. Americanul a avut o prestație dominantă la ambele panouri, așa cum rar se poate vedea din partea unui jucător de poziția 5 în aceste zile la nivel de Euroligă, acolo unde predomină viteza, calitate principală a fundașilor.

Real Madrid a avut o misiune dificilă în compania lui Zalgiris Kaunas, o formație aflată într-o formă foarte bună, în pofida numărului foarte mare de jocuri pe care l-a disputat până la această oră. Ibericii s-au impus cu scorul de 96-91, marcând foarte mult în pofida absenței principalului catalizator al ofensivei – Sergio Llull.

Luka Doncic a prestat din nou impresionant. Tânărul de doar 17 ani a avut 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive pentru 24 la eficiență. Alți cinci jucători de la Real au marcat cel puțin 10 puncte. În replică, Kevin Pangos a reușit 19 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive pentru Zalgiris.

CSKA Moscova, liderul competiției, părea să aibă cea mai dificilă misiune dintre fruntașe. Lipsită de principalele două staruri – Nando De Colo și Milos Teodosic – echipa antrenată de către Dimitris Itoudis s-a apărat exemplar și a învins la Milano, scor 79-64. Așadar, în absența celor mai strălucitoare arme ofensive, CSKA s-a impus printr-un joc defensiv exemplar. Desprinderea s-a făcut totuși cu ofensivă, în sfertul al 3-lea, când s-a consemnat un ăarțial de 30-16.

Aaron Jackson a preluat inițiativa. Fundașul american a contabilizat 14 puncte, 5 pase decisive și tot atâtea recuperări cu 3 intercepții, iar Dmitry Kulagin, un jucător rar folosit în condiții normale, a bifat 14 puncte, 5 recuperări pentru învingători. Miro Raduljica a replicat cu 11 puncte pentru lombarzi.

În urma acestor rezultate, cele șase echipe au următorul bilanț și poziție în clasamentul actualizat:

1. CSKA Moscova – 10/1
2. Real MAdrid – 8/3
3. Fenerbahce Istanbul – 8/3

11. Zalgiris Kaunas – 4/7
12. Steaua Roșie Belgrad – 4/7
13. EA7 Milanp – 4/7

Vineri (09.12) sunt programate ultimele patru meciuri ale etapei a 11-a. Programul jocurilor:

Anadolu Efes Istanbul vs FC Barcelona – ora 19.00, DigiSport
Panathinaikos Atena vs Galatasaray istanbul – ora 20.00
Olympiacos Pireu vs Unics Kazan – ora 21.45, DigiSport
Baskonia Vitoria vs Darussafaka Dogus – ora 22.00

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.