Euroleague Basketball vrea să modifice regulamentul după cele întâmplate la meciul Darussafaka vs Maccabi

Euroleague Basketball a emis un comunicat oficial ca urmare a celor consemnate pe finalul meciului dintre Darussafaka Dogus Istanbul și Maccabi Tel-Aviv, contând pentru etapa a 10-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2015/16. Meciul s-a încheiat cu scorul de 66-70, dar formația israeliană a irosit în mod deliberat mai multe aruncări libere, iar formația gazdă a irosit una în mod intenționat.

Maccabi Tel-Aviv avea nevoie de o victorie la peste 11 puncte în confruntarea amintită. Orice alt rezultat ar fi fost în favoarea lui Darussafaka Dogus. Detalii despre meciul amintit găsiți AICI.

Ambele echipe și-au urmărit scopul, lucru pentru care nu pot fi condamnate, însă calitatea spectacolului sportiv are mult de suferit de pe urma unor astfel de întâmplări. Este limpede că nimeni nu își dorește să vadă jucători cate ratează în mod intenționat un număr mare de aruncări libere.

Prin urmare, Euroleague Basketball a anunțat că va propune acționarilor cu drept de vot din cadrul companiei ce organizează Euroliga să ia în considerare posibilitatea ca pe viitor coșaverajul consemnat în prelungiri să nu fie luat în considerare în clasamentul general. De altfel, compania amintită a anunțat că va înainte această propunere către Comisia Tehnică a FIBA pentru a fi luată în considerare și supusă la vot în așa fel încât să fie implementată în orice competiție baschetbalistică organizată sub egida FIBA.

Cu alte cuvinte, dacă o echipă trebuie să învingă la o diferență, să zicem de 11 puncte, dar nu reușește să o obțină în ptimpul regulamentar de joc, să nu mai fie tentată să joace în așa fel încât să forțeze intrarea în prelungiri.

Comunicatul oficial, redactat în limba engleză poate fi lecturar AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.