Euroleague Basketball vine cu o nouă propunere de calendar pe care o adresează FIBA

Miercuri (13.12), la Barcelona, s-a desfășurat o ședință la sediul Euroleague Basketball. Subiectul ședinței a fost găsirea unei soluții pe care să o propună către FIBA pentru rezolvarea conflictului între calendarul Euroligii masculine și cel impus de federația internațională.

La ședința amintită au participat conducătorii a opt ligi europene care se joacă în 17 țări de pe continent. Este vorba despre Franța, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Spania, Liga Adriatică (ce cuprinde țările ex-iugoslave), respectiv Liga VTB (ce cuprinde cinci țări din spațiul ex-sovietic).

Propunerea pe care Euroleague Basketball o va înainta către FIBA cuprinde următoarele:

– 38 săptămâni pe an de competiție destinate competițiilor de club
– 6 săptămâni pe an de competiție destinate echipelor naționale (incluzând jocuri de calificare, turnee finale și două săptămâni de pregătire/cantonament)
– cel puțin 5 săptămâni pe an de pauză/concediu

Reprezentanții ligilor participante la ședință au căzut de acord și cu privire la faptul că este necesar un acord ferm cu FIBA. Totodată s-a ajuns la un acord cu privire la necesitatea unui contract între părți cu prevederi clare referitor la rolul șiresponsabilitatea fiecărei părți din acest contract cu scopul de a organiza, promova și ajuta la creșterea disciplinei în Europa.

Reamintim faptul că El Mundo Deportivo a anunțat intenția FIBA de a reduce numărul ferestrelor destinare echipelor naționale la una singură din sezonul competițional 2018/19. Rămâne de văzut dacă această idee va fi adpotată de FIBA, dar și felul în care forul internațional va primi noua propunere a Euroleague Basketball.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.