Euroleague Basketball oferă arbitrilor contracte pe următorii trei ani

Conflictul dintre Euroleague Basketball și FIBA continuă. Cele două au ajuns acum să se lupte pentru arbitri. Aceștia au primit o ofertă tentantă de a arbitra în Euroligă și EuroCup.

Concret, cavalerii fluierului au fost invitați să oficieze în competițiile Euroleague Basketball cu un contract pe trei ani. Așadar, dacă își dau acordul și semnează contractul, cavalerii fluierului doriți de Euroleague Basketball vor avea asigurate venituri consistente pe parcursul următoarelor trei ediții, totul cu garanția că vor împărți dreptatea în cele mai puternice meciuri intercluburi din Europa.

FIBA nu a acționat încă pe cale oficială, dar este de așteptat să o facă. Astfel, forul internațional s-ar putea opune și este de așteptat să forțeze din nou federațiile naționale, care să amenințe arbitrii în cauză. Aceste amenințări s-ar răsfrânge asupra campionatelor și cupelor naționale. Totodată, FIBA ar putea decide să nu îi delege pe acești arbitri la meciurile din Basketball Champions League și FIBA Europe Cup, precum și la EuroBasket sau FIBA World Cup.

Rămâne de văzut cât de departe este dispusă FIBA să meargă în acest sens. Fără îndoială la acest capitol nu există beneficii imediate pentru FIBA, motiv pentru care e posibil ca acest for să fie mai puțin agresiv la acest capitol. În plus, decizia de a suspenda cei mai buni arbitri din fiecare țară ar avea consecințe negative asupra spectacolului, deoarece experiența și valoarea arbitrilor sunt importante în calitatea generală a jocului de baschet.

Este așteptat răspunsul arbitrilor contactați de Euroleague Basketball cu privire la această propunere.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.