Euroleague Basketball a prezentat programul circuitului de turnee U18 pe care le organizează în acest sezon

Euroleague Basketball a anunțat calendarul celui mai puternic turneu de nivel juvenil rezervat echipelor de club din Europa. În cadrul comunicatului, forul care organizează și Euroliga masculină a dezvăluit demararea unui parteneriat cu Adidas de pe urma căruia se dorește promovarea agresivă a baschetului destinat tinerilor.

adidasIntroducerea tinerilor la nivelul competiției de seniori, dovadă în acest sens fiind deciziile lui Dusan Ivkovic la Anadolu Efes, titularizarea lui Kenan Sipahi la Fenerbahce, ori modul insistent în care Zalgiris Kaunas în promovează propriile talente, au deschis ochii companiei Adidas, aceasta urmând să poarte denumirea circuitului ce cuprinde patru turnee de calificare și cel final, programat a se desfășura alături de Final Four-ul Euroligii masculine.

Iată programul celor patru turnee și formațiile partidipante:

Turneul 1: 27-29 decembrie 2014
Torneo Citta di Roma

Armani Junior Milano, Brose Baskets Bamberg, Cedevita Zagreb, Maccabi Teddy Tel Aviv, Spars Sarajevo, Stellazzurra Basketball Academy Roma, Unicaja Malaga și Virtus Bologna.

Turneul 2: 4-6 ianuarie 2015
Torneig de Basquet Junior Ciutat de L’Hospitalet

ASVEL Lyon Villeurbanne, Baloncesto Sevilla, FC Barcelona, Fiatc Joventut Badalona, Galatasaray Liv Hospital Istanbul, L’Hospitalet, Real Madrid și Union Olimpija Ljubljana.

Turneul 3: 16-18 ianuarie 2015
Kaunas IJT

CSKA Moscova, Bayern Munchen, Fenerbahce Ulker Istanbul, INSEP Paris, Lietuvos Rytas Vilnius, USK Future Stars Praga, VEF Riga și Zalgiris Kaunas.

Turneul 4: 27 februarie – 1 martie 2015
Euroleague Basketball International Junior Tournament Belgrad

ALBA Berlin, Canarias Basketball Academy Las Palmas, Crvena Zvezda Telekom Belgrad, Mega Leks Belgrad, Partizan NIS Belgrad, Umana Reyer Venezia, Vaerlose și Zemun Belgrad.

La Stellazzurra Roma evoluează arădeanul Robert Bobroczky, înalt de peste 2.25 metri.
La Unicaja Malaga activează ploieșteanul Răzvan Popa și mureșeanul Rareș Uță.
La Real Madrid evoluează bucureșteanul Emanuel Câțe. Formația madrileană a jucat finala turneului din sezonul trecut, iar compatriotul nostru a avut o evoluție de apreciat. Detalii AICI.

Turneul final se va desfășura la Madrid, în perioada 14-17 mai 2015.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.