EuroCup – Trento elimină Milano, iar Rusia rămâne fără reprezentantă

Energia Trento a furnizat surpriza sferturilor de finală în EuroCup. Această formație a eliminat pe EA7 Milano într-o dublă manșă ce a opus reprezentantele Italiei în competiția amintită.

Manșa a 2-a, desfășurată la Mediolanum Forum, în prezența a peste 10.000 spectatori, a fost adjudecată de Trento cu scorul de 92-79. Partida a fost controlată de către vizitatori, aceștia desprinzându-se la cinci puncte în prima jumătate. Sfertul al 3-lea a consemnat un parțial de 21-11 în favoarea lui Trento, echopă care nu a mai privit în urmă, având și avantajul de zece puncte construit în tur.

trento

Dominique Sutton a avut 20 puncte, 8 recuperări, Davide Pascolo a adăugat 17 puncte, 7 recuperări, alți patru jucători al Energiei Trento depășind borna 10 în dreptul punctelor marcate. În replică, Krunoslav Simon a avut 14 puncte, iar Milan Macvan a reușit 13 puncte și 5 recuperări pentru Milano.

În partida tur, la Trento, Energia s-a impus cu scorul de 83-73. Așadar, scorul general a fost de 175-152 în favoarea echipei mai slab cotate.

În schimb, Strasbourg IG a reușit să depășească pe Nizhny Novgorod. Cele două echipe și-au împărțit victoriile, fiecare impunându-se în deplasare la câte nouă puncte diferență. Manșa a 2-a s-a desfășurat în Hexagon, acolo unde Nizhny s-a impus cu scorul de 74-65, anulând deficitul de nouă puncte consemnat în tur.

Cele două echipe au avut nevoie de două reprize suplimentare pentru a fi separate una de cealaltă. După prima, scorul era de 86-77. Elevii lui Vincent Collet au câștigat a 2-a repriză de prelungiri cu nouă puncte și meciul s-a încheiat cu scorul de 91-91, după ce în tur reprezentanta Hexagonului s-a impus cu 94-85.

Kyle Weems a avut 35 puncte, 6 recuperări pentru echipa care s-a calificat în cele din urmă. Replica a venit de la Victor Rudd, autor a 26 puncte, 8 recuperări pentru Nizhny.

Prin urmare, Rusia rămâne fără reprezentantă în semifinalele EuroCup. O surpriză în condițiile în care această țară a jucat finala EuroCup de fiecare dată în ultimii cinci ani.

Franța are reprezentantă pentru prima dată în semifinalele EuroCup. În schimb, Italia este prezentă pentru a 2-a oară între primele patru după ce în 2011 a ajuns Benetton Treviso în penultimul act al competiției.

În semifinale, Energia Trento se duelează cu Strasbourg IG.

Foto: eurocupbasketball.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.