EuroCup – S-au anunțat capii de serie și procedura urmată pentru tragerea la sorți de joi (07.07)

EuroCup a anunțat ordinea capilor de serie pentru tragerea la sorți a grupelor din cadrul primei faze a grupelor pentru sezonul competițional 2016/17. Cele 24 de echipe participante își vor descoperi adversarii pe data de 7 iulie, cu ocazia tragerii la sorți ce va avea loc la Barcelona.

Sistem competițional

Participantele vor fi repartizate în patru grupe de câte șase echipe fiecare. Astfel, fiecare echipă va avea asigurate cel puțin 10 meciuri în cea de-a 2-a competiție ULEB. Primele patru clasate în fiecare grupă se califică mai departe, acolo unde vor exista patru grupe decâte patru echipe fiecare.

Playoff-ul va cuprinde trei faze: sferturi, semifinale și finala. Toate se vor desfășura pe sistemul cel mai bun din trei meciuri.

Restricții

Două echipe din aceeași țară nu pot fi extrase în aceeași grupă. Singura excepție posibilă este Spania, care va avea cinci reprezentante.

Cele patru echipe provenite din Liga Adriatică vor fi considerate ca venind din aceeași țară, astfel încât nu se vor putea întâlni în prima fază a competiției.

Echipele din aceeași urnă nu pot fi extrase în aceeași grupă.

Cele șase urne

1 – Lokomotiv Kuban, Khimki Moscova, Nizhny Novgorod, Unicaja Malaga
2 – Valencia Basket, Alba Berlin, Bayern Munchen, Gran Canaria
3 – Cedevita Zagreb, Bilbao Basket, UCAM Murcia, Olimpija Ljubljana
4 – Hapoel Ierusalim, Lietuvos Rytas, Dinamo Sassari, Stelmet Zielona Gora
5 – Zenit St. Petersburg, Foxtown Cantu, AEK Atena, Ratiopharm Ulm
6 – Buducnost Podgorica, Partizan Belgrad, Energia Trento, Reggio Emilia

Tragerea la sorți va putea fi urmărită în transmisiune directă prin intermediul canalului YouTube, Euroleague Basketball. Ea va avea loc joi (07.07), cu începere de la ora 14:15.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.