EuroBsket 2017 – Ante Zizic a anunțat că nu va participa

Croația nu va miza pe serviciile lui Ante Zizic la EuroBasket 2017. Tânărul baschetbalist care a încheiat sezonul 2016/17 alături de Darussafaka Dogus Istanbul l-a anunțat pe antrenorul Akeksandar Petrovic că nu va fi prezent la turneul ce începe la Cluj-Napoca pentru această grupare.

Zizic va călători la Boston în cursul zilelor următoare și este de așteptat să semneze un prim contract în NBA. Drepturile pentru acest jucător sunt deținute de Celtics. După ce va semna contractul, Ante va rămâne în SUA pentru a se pregăti de debutul în liga nord-americană.

În vârstă de 20 ani, înalt de 2.12 metri, Zizic este jucător de poziția 5. El a fost ales cu opțiunea a 23-a în Draft-ul de anul trecut.

Cariera profesionistă a lui Ante a demarat în anul 2012, alături de Split, El a jucat un sezon pentru Ribola Kaštela, respectiv două și jumătate pentru Cibona Zagreb. Zizic a debutat în Euroligă, alături de Darussafaka.

Zizic are o medalie de bronz continentală la U18 masculin, respectiv una de argint mondială la U19 masculin. El nu a debutat încă pentru naționala de seniori a Croației.

Așadar, Zizic este al 2-lea jucător important al Croației care refuză participarea la EuroBasket 2017. Primul a fost Mario Hezonja, care se va concentra la rândul său asupra salvării carierei sale în NBA.

Reamintim faptul că Ante Tomic este un alt nume important care va absenta din naționala Croației. Acesta nu a fost inclus în lotul lărgit al lui Aleksandar Petrovic.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.