EuroBasket Women 2017 – Belgia, Grecia, Spania și Franța au pătruns în semifinale

Două mari favorite și două revelații ale ediției 2017 au avasat în semifinalele EuroBasket Women, de la Praga. Faza sferturilor de finală s-a desfășurat joi (22.06), în capitala Cehiei.

Belgia a beneficiat de o prestație colosală a Emmei Meesseman, autoare a 28 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive și 5 capace pentru 43 la eficiență, pentru a depăși Italia cu scorul de 79-66.

Grecia a apelat în schimb la prestațiile unei sportive extrem de experimentate pentru a spulbera Turcia, scor 84-55. Evanthia Maltsi a totalizat 25 puncte și 10 recuperări pentru 26 la eficieință.

Spania a controlat jocul cu Letonia și a înregistrat un succes scontat. Rezultatul final a fost de 67-47. Alba Torrens a reușit 20 puncte, 9 recuperri și 3 pase decisive pentru 23 la eficiență.

În fine, Franța a surclasat Slovacia, scor 67-40. Nu mai puțin de 11 dintre jucătoarele Hexagonului au contribuit pe tabela de marcaj la acest rezultat.

Așadar, programul semifinalelor este următorul:

Spania vs Belgia
Grecia vs Franța

Penultimul act se dispută sâmbătă (24.06).

Tot atunci se dispută jocurile din cadrul turneului 5-8, după următorul program:

Letonia vs Italia
Turcia vs Slovacia

Prin prisma calificării Spaniei în semifinale a devenit limpede faptul că ocupantele locurilor 5 și 6 vor obține calificarea la Campionatul Mondial de baschet feminin – ediția 2018, găzduit de Spania.

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.