EuroBasket Women 2015 – Turcia se califică pentru turneul preolimpic

Turcia s-a calificat pentru turneul preolimpic de baschet feminin. Naționala Semilunei a depășit Rusia, scor 68-66, după prelungiri, în meciul pentru locul 5 la EuroBasket Women 2015. Partida s-a desfășurat sâmbătă (27.06), la Budapesta.

Isil Alben a înscris coșul victoriei pentru formația pregătită de către Ekrem Memnun cu trei secunde rămase de disputat din repriza de prelungiri. Fundașul naționalei Turciei a înscris pe pătrundere. Rusia nu a mai reușit să arunce la coș, aceeași Alben reușind o intercepție.

Meciul a avut parte de schimbări spectaculoase de situație. Rusia a condus la pauză cu 32-27, însă Turcia a replicat și a trecut în avantaj pe parcursul reprizei a 2-a, însă Belyakova și Osipova au înscris ultimele coșuri din timpul regulamentar pentru a egala situația la 59.

În prelungiri, rusoaicele au marcat primele cinci puncte, dar Turcia a replicat și s-a impus în cele din urmă.

Lara Sanders a avut 28 puncte, 13 recuperări, Nevryie Yilmaz a adăugat 15 puncte, 7 recuperări, iar Isil Alben a terminat cu 11 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive pentru Turcia. În replică, Maria Vadeeva, la 16 ani, a completat un turneu excepțional cu 19 puncte și 10 recuperări.

În urma acestui succes, Turcia se clasează pe locul al 5-lea și obține ultimul loc ce asigura participarea la turneul preolimpic.

Partida pentru stabilirea ordinii la locurile 7-8 a opus pe Muntenegru și Lituania. Scorul final a fost de 89-77 în favoarea ex-iugoslavelor.

Tot sâmbătă s-a desfășurat meciul legendelor, un eveniment de gală la care au luat parte o mulțime de foști mari jucători, alături de o parte a organizatorilor EuroBasket Women 2015, La acest eveniment au participat, din partea României, Carmen Tocală, Horia Păun, Svetlana Drăgușin și Adrian Voinescu.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.