EuroBasket 2017 – Ungaria se reunește miercuri (12.07)

Miercuri (12.07) este programată reunirea echipei naționale a Ungariei. La distanță de exact o lună de la reunirea reprezentativei României, partenerul în găzduirea grupei de la Cluj-Napoca contând pentru EuroBasket 2017 începe pregătirile la Kecskemet.

Antrenorul Stojan Ivkovic, care în această vară a obținut cetățenia maghiară, după ce a jucat și antrenat ani de zile în această țară, a convocat 19 jucători la pregătiri. Componența lotului lărgit este următoarea:

Rosco Allen (naturalizat), Szilard Benke, Kristof Bognar, Milan Csorvasi, Janos Eilingsfeld, Csaba Ferencz, Gyorgy Goloman, Adam Hanga, DeAndre Kane (naturalizat), Akos Keller, Peter Kovacs, Zolton Perl, Mate Pongo, Andras Rujak, Adam Toth, Norbert Toth, Benedek Varadi, David Vojvoda, Krisztian Wittmann.

Doi naturalizați se regăsesc în lotul lărgit, însă aceștia se luptă pentru un singur post în lotul de 12. Favorit este Kane, însă Allen i-ar putea lua locul în eventualitatea unei nedorite accidentări. Ambii jucători sunt americani, fiind angrenați la ora actuală în NBA Summer League. Prin urmare, eio se vor alătura naționalei maghiare mai târziu.

Capul de afiș este deținut însă fără îndoială de cel mai bun jucător defensiv al ultimei ediții de Euroligă, Adam Hanga. Se pare că nici acesta nu va fi prezent la reunire, urmând să se alăture mai târziu. Alți jucători importanți sunt David Vojvoda și Krisztian Wittmann.

Programul maghiarilor cuprinde următoarele jocuri de pregătire:

– două meciuri cu Slovacia, pe 26-27 iulie
– turneu în Slovenia, cu meciuri în compania Cehiei și Sloveniei
– turneu la Kazan, Rusia, cu meciuri în compania Rusiei, Germaniei și Islandei
– două meciuri cu Islanda
– turneu la Varșovia, Polonia, cu meciuri în compania Poloniei, Iranului și Marii Britanii

Așadar, maghiarii se vor duela cu Cehia, ambele făcând parte din grupa de la Cluj-Napoca la EuroBasket 2017. Din această grupă mai fac parte Spania, Croația, Muntenegru și România. Primele patru clasate se califică pentru fazele eliminatorii, care se vor desfășura la Istanbul, Turcia.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.