EuroBasket 2017 – Ungaria în continuare fără Hanga și Kane

Ungaria se confruntă cu probleme de efectiv în pregătirile pentru EuroBasket 2017. Adversarul României în grupa de la Cluj-Napoca a plecat la turneul de pregătire de la Kazan fără două dintre piesele de bază. Este vorba despre Adam Hanga și naturalizatul DeAndre Kane.

Primul are interdicție de a se antrena și juca pentru echipa națională a Ungariei la ora actuală. Acest lucru se datorează faptului că Hanga nu a efectuat analizele medicale obligatorii, prevăzute prin contractul pe care l-a semnat cu Baskonia. Clubul basc se ține de prevederile acestui contract, fără analizele medicale de la club fiind imposibil ca jucătorul să fie declarat sănătos și apt de lucru. De aici rezultă faptul că federația maghiară nu poate nici să-i facă asigurare jucătorului, toate aceste aspecte fiind în directă legătură.

Cel din urmă a trimis, prin intermediul agentului, o notificare potrivit căreia se va alătura lotului maghiar mai târziu. Kane trebuie să ajungă în cantonamentul echipei naționale încă pe data de 6 august. Informarea nu a conținut și o dată la care Kane se va alătura colegilor săi. Noul jucător al lui Maccabi Tel-Aviv are obligația de a juca pentru naționala Ungariei la EuroBasket 2017. În caz contrar, federația maghiară poate cere despăgubiri și are dreptul să ceară anularea pașaportului.

Este neclar când se vor alătura cei doi echipei antrenate de către Stojan Ivkovic. Cert este că maghiarii au plecat în Rusia în formulă incompletă. Mai mult, timpul trece în defavoarea maghiarilor, care s-au calificat la EuroBasket după o absență de 18 ani, cu Hanga în calitate de lider al naționalei maghiare. Kane nu a contributi la calificare și nu are niciun fel de automatisme sau relații de joc stabilite cu componenții echipei naționale a Ungariei.

În cadrul turneului de la Kazan, programat a se desfășura între 11 și 13 august, Ungaria se duelează cu Rusia, Germania și Iran.

Ulterior, programul maghiarilor cuprinde, pe 19-20 august, două jocuri cu Islanda, la Szekesfehervar, respectiv un ultim turneu de pregătire, între 24 și 26 august, la Varșovia, în compania Poloniai, Marii Britanii și Islandei.

Absențe deja certe de la Cluj-Napoca

Spania – Nikola Mirotic, Serge Ibaka, Rudy Fernandez, Felipe Reyes, Sergio Llull
Cehia – Jan Vesely
Ungaria – Peter Lorant

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.