EuroBasket 2017 – Spania se reunește pe 28 iulie

Spania se va reuni pe data de 28 iulie anul curent pentru a demara preparativele în ceea ce privește participarea la EuroBasket 2017. Anunțul a fost făcut de către Sergio Scariolo, antrenorul primei reprezentative.

Ibericii, de opt ori medaliați la ultimele nouă ediții ale EuroBasket. Ei au ratat podiumul la EuroBasket 2005, când au fost lipsiți de Pau Gasol și s-au clasat pe locul al 4-lea.

La EuroBasket 2017 sunt disponibili toți jucătorii importanți. Este confirmată revenirea lui Marc Gasol, absent în ultimii doi ani. Fratele mai mare al acestuia, Pau, rămâne starul și liderul echipei naționale a Spaniei. Nu vor lipsi nici ceilalți jucători iberici din NBA și superstarurile lui Real Madrid.

Scariolo va putea miza pe serviciile unui singur naturalizat. Serge Ibaka și Nikola Mirotic au confirmat că își doresc să participe la EuroBasket 2017. Prin urmare este de așteptat ca antrenorul italian al naționalei Spaniei să facă alegerea înaintea încheierii sezonului competițional pentru a-i permite celui care nu va fi ales să-și facă programul de pregătire pentru această vară.

Spania ține capul de afiș al grupei ce va fi găzduită la Cluj-Napoca, în perioada 31 august – 7 septembrie 2017. Ar putea fi ultima participare a generației de aur din baschetul iberic în această alcătuire.

De notat că Spania se reunește pe 28 iulie, în vreme ce naționala României o face pe 15 iunie!

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.