EuroBasket 2017 – Români de peste hotare: Vlad Cobzaru

Echipa națională de baschet masculin a României va participa la EuroBasket 2017. După o absență de trei decenii, țara noastră va fi prezentă la turneul final al Campionatului European.

În așteptarea acestui eveniment vă invităm să facem cunoștință cu jucătorii care ar putea reprezenta echipa națională la evenimentul găzduit de Cluj-Napoca, în perioada 31 august – 8 septembrie anul curent. În primă fază vom face referire la jucătorii români care își desfășoară activitatea în afara granițelor țării.

Primul este un jucător pe care subsemnatul l-a omis în materialul în care au fost enumerați jucătorii selecționabili pentru Eurobasket 2017, dar care poate avea o șansă în acest sens. Este vorba despre Vlad Cobzaru.

Acesta își desfășoară activitatea în SUA. Originar din Iași, Cobzaru joacă baschet la Augusta University, în NCAA. Până la data de 25 februarie anul curent, Vlad a jucat 29 de meciuri în acest sezon competițional. El a fost titularizat de nouă ori și nu a ratat nicio partidă a echipei pentru care evoluează în liga universitară.

Cobzaru are medii stagionale de 4.8 punte, 2.7 recuperări și procentaje de 52% la aruncările din acțiune și 73% la linia de pedeapsă. El bifează peste 13 minute pe meci. Vlad a avut patru meciuri în acest sezon cu cel puțin 10 puncte marcate. Recordul său este de 17 puncte marcate în victoria cu UNC Pembroke, scor 80-78, din data de 2 ianuarie.

Echipa sa – Augusta Jaguars – are un bilanț general de 23 victorii și 6 înfrângeri. În cadrul Peach Belt Conference, formația la care activează Cobzaru a avut 14-5 la general a terminat pe prima poziție în cadrul Diviziei Est, la egalitate cu UNC Pembroke, la încheierea sezonului regulat. Este primul titlu de acest gen cucerit de Augusta în ultimii șase ani.

Sâmbătă (04.03), echipa lui Vlad Cobzaru se duelează cu Columbus State, în semifinalele playoff-ului conferinței. În sferturile de finală, Augusta Jaguars au trecut de Montevallo, sco 107-99. Cobzaru a avut 6 punte și 5 recuperări în 20 minute dejoc, fiind titularizat în acest meci.

Cobzaru este extremă/pivot și se află la cel de-al 3-lea sezon în NCAA. El a început baschetul la Iași, având experiență în competițiile organizate de Federația Română de Baschet, fiind campion naționa U16, respectiv medaliat la U17 și U18, respectiv un trofeu de MVP al sezonului la nivel juveni. Vlad are un sezon în Liga Națională (ediția 2011/12), cu 21 meciuri disputate și medii de 8.6 puncte, 3.7 recuperări și 0.9 intercepții în aproape 27 minute pe partidă.

El a fost component al echipelor naționale juvenile ale României. În vârstă de 22 ani (pe care îi va aniversa pe 27 aprilie), Cobzaru a jucat baschet la nivel de liceu în SUA, pentru St Johnsbury Academy (Vermont).

Statisticile complete ale lui Vlad Cobzaru în acest sezon pot fi consultate AICI.

Foto: augustajags.com

Articole din aceeași categorie

3 comentarii On EuroBasket 2017 – Români de peste hotare: Vlad Cobzaru

  • Ma bucur ca nu l-ati uitat pe Vlad. Urmaresc si eu cu interes evolutiile lui. Poate ar trebui sa cautati ceva despre Robert Lander. Am inteles ca joaca in SUA. Nascut in 1996 a facut impresie foarte buna cat a jucat in Romania.

  • Lander tocmai a terminat sezonul la Univ.of Wisconsin Superior, in NCAAD3, anul trecut jucind pentru Nyack College in N.Y., NCAAD2 unde nu s.a adaptat .Se pare ca va continua pentru urmatorii doi ani in Superior WI.
    Apreciez foarte mult postarile d.vs , d.le Onesim, pe care le consider foarte pertinente si in cunostinta de cauza .

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.