EuroBasket 2017 – DeAndre Kane ar putea juca pentru Ungaria

Ungaria ar putea beneficia de serviciile americanului DeAndre Kane la EuroBasket 2017. Acesta a obținut un pașaport maghiar și a devenit eligibil să participe la turneul continental a cărui Grupă C se va desfășura la Cluj-Napoca între 31 august și 7 septembrie anul curent.

Kane a început sezonul 2016/17 în Rusia, alături de Nizhny Novgorod. El a evoluat în EuroCup și Liga VTB, având medii de 16.8 puncte, 7.6 recuperări și 4.3 pase decisive în cea de-a 2-a competiție continentală ca valoare. Americanul a avut un coeficient de 21.5 la eficiență în 14 partide disputate, fiind al 2-lea în ierarhia individuală la acest capitol statistic, fiind întrecut doar de Alexey Shved, care a fost desemnat MVP al sezonului în EuroCup.

Finalul stagiunii l-a găsit pe Kane la Real Betis Sevilla, în primul eșalon baschetbalistic al Spaniei. Aici el a fost coleg de echipă cu Emanuel Cațe.

În sezonul 2014/15, Kane a disputat un meci împotriva lui CSU Asesoft Ploiești. În 26 minute de joc, baschetbalistul ajuns acum la vârsta de 28 ani a avut 11 puncte, 2 pase decisive în contul lui Krasny Oktyabr Volgograd, echipă la care a evoluat în stagiunea amintită.

Absolvent al universității Iowa State, după trei ani la Marshall, DeAndre Kane și-a început cariera profesionistă în vara anului 2014. El a jucat în Liga VTB pentru Volgograd și Novgorod. De asemenea, acesta a avut angajamente cu Antwerp (Belgia), Ulm (Germania) și Hapoel Eilat (Israel).

Înalt de 1.96 metri, Kane evolueză în principal la poziția 2, însă poate fi utilizat la orice poziție pe perimetru. Acesta ar putea forma un tandem deosebit de interesant, în ambele faze ale jocului, cu Adam Hanga, liderul naționalei maghiare și cel mai bun jucător defensiv al sezonului în Euroligă.

Jucătorul amintit dispune de talie bună, are calitate atletică ce îi permite să aibă o prezență importantă la recuperare, dar în același timp este un jucător creativ, capabil să-și pună colegii în valoare atât ca și mânuitor al mingii, cât și să improvizeze.

El are trei sezoane în EuroCup, unde a bifat 25 prezențe și are medii pe carieră de 13.6 puncte, 6.1 recuperări, 3.7 pase decisive și 1.4 intercepții pe meci. Kane are procentaje de 56% la aruncările de două puncte, 30% la trei puncte, respectiv 56% la linia de pedeapsă.

Reamintim că potrivit regulamentului FIBA, echipele naționale pot folosi un jucător naturalizat.

Ungaria face parte din Grupa C de la EuroBasket 2017. Maghiarii, antrenați de către Stojan Ivkovic, se vor duela cu Spania, Cehia, Croația, Muntenegru și România pentru un loc la Istanbul, în optimile de finală. Primele patru clasate în grupă se califică mai departe.

Foto: www.eurocupbasketball.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.