EuroBasket 2017 – Pe cine va miza echipa națională a României la turneul final?

Echipa națională de baschet masculin a României va participa la EuroBasket 2017. Evenimentul este co-organizat de țara noastră, 15 meciuri urmând a se desfășura la Sala Polivalentă Cluj-Napoca, în perioada 31 august – 7 septembrie anul curent.

În cele ce urmează vă invit să trecem în revistă o listă a jucătorilor care ar putea fi luați în calcule pentru lotul de 12 cu care tricolorii vor juca în compania Spaniei, Cehiei, Croației, Muntenegrului, respectiv a Ungariei.

Fundași (Pozițiile 1-2) și Extreme (Poziția 3)

– Adrian Tudor (Pitești)
– Octavian Popa Calotă (Timișoara)
– Mihai Paul (Steaua)
– Andrei Mandache (Oradea)
– Nandor Kuti (Cluj)
– Vlad Corpodean (Pitești)
– Bobe Nicolescu (Oradea)
– Adrian Guțoaia (Galați)

Alte opțiuni: Tudor Gheorghe (Cluj), Dani Popescu (Mureș), Cătălin Petrișor (Oradea), Baris Aktas (Craiova), Levi Szijarto (Steaua).

Pivoți (Pozițiile 4-5)

– Vlad Moldoveanu (Cluj)
– Iulian Orbeanu (Dinamo)
– Titus Nicoară (Oradea)
– Rolland Torok (Cluj)
– Laci Lazar (Mures)
– Cătălin Baciu (Steaua)
– Alex Olah (Antwerp)
– Emanual Cate (Sevilla)
– Rareș Uță (Granada)
– Bogdan Popescu (Sibiu)

Alte opțiuni: Ionuț Drăgușin (Timișoara), Bogdan Țîbîrnă (Oradea), Szabolcs Santa (Mureș).

Conform regulamentelor FIBA în vigoare, o echipă națională are dreptul de a juca cu un naturalizat. Acesta ar putea să fie Giordan Watson, Malcolm Armstead sau un alt baschetbalist, cel mai probabil american.

Fără îndoială, antrenorul Marcel Țenter se va decide asupra unui jucător capabil să ajute la ambele capete ale terenului, cu precizarea că acesta va trebui să aducă un plus atât la finalizare, cât și în faza de construcție pe atac, respectiv o implicare totală în cea de apărare. Este clar că acesta trebuie să fie un bun mânuitor de minge și să fie capabil să facă față unor adversari de cel mai înalt nivel în baschetul european.

De notat că această listă cuprinde jucătorii pe care subsemnatul i-a identificat ca având șanse de a fi selecționați. Antrenorul Marcel Țenter, alături de staff-ul acestuia, va stabili lotul cu care România se va prezenta la turneul final.

Pe cine ați alege voi? Lipsesc jucători din listele de mai sus care merită atenție în opinia voastră?

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On EuroBasket 2017 – Pe cine va miza echipa națională a României la turneul final?

  • Nu vreau să fiu răutăcios dar dacă vom juca la Eurobasket cu unii jucători din listă să nu ne mire că luam bătaie la 50 puncte de la rezervele adversarilor.
    La fundași: Mandache incontestabil și Adi Tudor. Restul, unii mai au de crescut (Kuti, Vlad, Bobe) iar unii nu au ce căuta să fim serioși. Sunt jucători cu medii de 2-3 puncte/sezon sunt jucători care dacă nu era regula cu un român pe teren erau meciuri în care nici nu intrau pe parchet.
    La pivoți avem Moldoveanu și Popescu incontestabili și Nicoară dacă își revine la forma obișnuită și desigur câteva minute lui Olah. Restul nu sunt de nivelul unui european. Și Burlacu ar fi mai bun. Nu mă înțelegeți greșit, sunt buni/decenți și restul dar jucăm cu Spania, Croația nu putem să ne prezentăm cu Tudor Gheorghe sau Bobe Nicolescu. E alt nivel, sunt doar câteva meciuri și chiar ne trebuiesc cei mai buni, cei mai in formă și cei mai capabili jucători. Aici nu e loc de speranțe și jucători care au un meci bun și 3 pe lângă. Oricum nu cred că vom obține vreo victorie iar la 2 meciuri vom lua minim de la 30+. Asta ne este valoarea, la noi un baschetbalist întâi face școală apoi baschet, întâi se uită la înălțime și nu la talent și știm cu toții că și baschetul cere bani din partea părinților ( turneele de miny baschet de la mare sunt pe banii părinților- indiferent de „talentul” juniorului)

  • As veni cu un stat , mai util pentru scopul comun care se numeste Echipa Nationala . Daca de pe acum exista tentatia de a impune, sugera sub o forma sau alta , cu binecunoscutele metode de persuasiune anumiti, posibili, etc jucatori stafului tehnic si de denigrare a altora care sunt deja in atentia oamenilor responsabili sa contureze un lot performant pana la inceperea CE 2017 , va spun ca acest lucru nu duce decat la o atmosfera total nefavorabila . Macar pentru faptul ca dupa atata timp vom juca si NOI la un Campionat European ! Si vom juca in Romania, la NOI acasa ! Eu zic ca e momentul sa punem toti umarul ,atat cat putem fiecare ,la sustinerea Echipei Nationale , sustinere care in primul rand trebuie sa fie pentru cei care lucreaza la acest proiect . Este binecunoscut faptul ca orice comparatie intre jucatori nu face altceva decat sa creeze animozitati , sa nasca rivalitati inutile . Pentru ce? Toti oamenii care la un moment dat au avut ceva in comun cu sportul , in general, stiu ca valoarea nu se castiga si nu asteapta trecerea anilor ! Este o axioma nescrisa a sportului ! Exemplul cel mai recent vine din Euroleague : Steaua Rosie Belgrad . Eu cred ca Echipa Nationala din acest an va arata altfel decat cea de acum 2-3 ani pt ca vin multi tineri din urma , care au aratat ca au potential , recunoscuti atat la echipele din tara cat si pentru cativa,putini, la echipe din campionate mult mai puternice. Acestia au intalnit deja si au jucat in compania viitorilor nostri adversari , au pulsul a ceea ce se joaca afara . Antrenorii nominalizati trebuie lasati sa lucreze , si-au asumat raspunderea cand au acceptat , iar alegerea jucatorilor din lotul reprezentativ trebuie sa le apartina in exclusivitate. Orice analiza pe acest subiect va fi pertinenta prin prisma jocului prestat si a viitoarelor rezultate oficiale obtinute . Pana atunci , sa auzim numai de bine ! Hai Romania !

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.