EuroBasket 2017 – Adversari: Adam Hanga ar putea trece în NBA

Adam Hanga, liderul echipei naționale a Ungariei, va face pasul spre NBA. Drepturile pentru acest jucător sunt deținute de San Antonio Spurs.

Extrem de atleticul baschetbalist, ajuns la vârsta de 28 ani, vine după două sezoane de excepție în Euroligă. El a fost desemnat cel mai bun jucător defensiv al competiție, iar impactul său la Baskonia a fost deosebit.

Hanga a fost liderul echipei, fiind un jucător de ambele faze ale jocului. În defensiva individuală, sarcinile lui Hanga au fost în permanență extremde importante, cerându-i-se să se apere la cel mai periculos jucător de perimetru al oponentului. În paralel, maghiarul a contribuit în faza ofensivă și a fost jucătorul cu cea mai mare medie de minute jucate în ultimii doi ani la nivel de Euroligă.

Născut pe 12 aprilie 1989, Hanga este un produs al școlii de baschet Alba Fehervar. El a bifat cinci sezoane la nivel de seniori alături de această formație, debutând în primul eșalon maghiar la vârsta de 17 ani.

Hanga a fost ales de San Antonio Spurs cu opțiunea a 59-a în NBA Draft 2011. Texanii l-au monitorizat în permanență pe maghiar, fiind considerat de către Gregg Popovich cea mai bună opțiune pentru înlocuirea lui Manu Ginobili în momentul în care argentinianul se va retrage.

Între 2011 și 2013, Hanga a jucat pentru Manresa, în Liga ACB. A trecut apoi la Baskonia, grupare cu care a semnat un contract pe patru ani. În stagiunea 2014/15, Adam a fost împrumutat la Avellino în Italia, însă din 2015 a devenit un component de bază al bascilor. El a fost unul dintre cei mai buni zece jucători ai ultimului sezon în Euroligă.

Aflat la final de contract cu Baskonia, iar Ginobili tot mai aproape de retragere, potrivit lui Nikos Varlas de la eurohoops.net, trecerea în NBA pentru Adam Hanga este potrivită acum. Fiu al unei mame maghiare și al unui tată originar din Guinea Ecuatorială (care l-a părăsit la vârsta de 3 ani și cu care nu s-a mai întâlnit niciodată), Hanga este indiscutabil cel mai pregătit să facă pasul spre cea mai puternică ligă de pe planetă.

De notat că San Antonio i-a cerut în permanență maghiarului să joace în Spania, chiar dacă are oferte mai vantajose din punct de vedere financiar din alte ligi europene. În plus, Spurs au trimis specialiști în cantonamentul echipei naționale a Ungariei, stabilindu-i un program special de pregătire, pe lângă cel efectuat sub comanda selecționerului. În plus, Hanga a petrecut mai multe veri la baza celor de la Spurs, în Texas.

După doi ani de excepție în Euroligă și prin prisma faptului că a fost mereu deschis la tot ce i s-a cerut din partea clubului texan, se pare că în sfârșit a venit momentul ca superstarul baschetului maghiar să facă pasul spre NBA. Acolo unde doar un compatriot al acestuia a mai jucat, David Kornel – actualul președinte ale clubului la care Hanga s-a format.

Rămâne de văzut dacă această informație se va concretiza și mai ales dacă acest lucru se va confirma, va însemna și faptul că Hanga ratează EuroBasket 2017. Competiție cu care actuala generație a Ungariei nu s-a mai întâlnit.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.