EuroBasket 2015: Slovacia vs România 69-81

Echipa națională de baschet masculin a României a învins Slovacia, scor 81-69, în prima rundă din cadrul campaniei de calificare la Campionatul European de baschet masculin – ediția 2015. Partida a avut loc la Pezinok, în Slovacia, în cursul serii de duminică (10.08), fiind transmisă în direct la DigiSport.

România a început partida cu Tudor, Mandache, Guțoaia, Moldoveanu și Țibîrnă. Gazdele au deschis foarte bine jocul, marcând primele șapte puncte ale partidei. Slovacii s-au desprins la 11-3 în primele trei minute de joc, moment în care Marcel Țenter a solicitat timp de odihnă. Tudor a comis două greșeli personale în primele patru minute de joc, fiind schimbat cu Paul. De asemenea, Țenter a operat o modificare de structură, trimițând-ul pe Silvășan în teren, alături de Moldoveanu, în locul lui Țibîrnă. Formația gazdă nu a fost deranjată de această modificare, desprinzându-se la 19-5, după cinci minute de joc. Pe parcursul primului sfert au mai fost folosiți Nicoară, Jucan și Szijarto. Primul a înscris de două ori din acțiune, iar cel de-al 2-lea a înscris ultimul coș al României în actul inaugural. La capătul primelor zece minute de joc scorul a fost de 27-13 în favoarea Slovaciei.

Paul și Moldoveanu aduc României primele patru puncte în sfertul al 2-lea, însă la intrarea în cel de-al 3-lea minut al acestei perioade de joc Jucan este sancționat cu fault tehnic. Slovacia obține patru puncte într-o fază și menține un avantaj de 14 puncte pe tabela de marcaj. Nicoară izbutește un three point play, fiind cel mai productiv jucător român. Replica vine însă prompt, de la Mrvis, cu o aruncare de la distanță. Silvășan înscrie din zero grade, pentru ca apoi Guțoaia să obțină un fault antisportiv și să marcheze o dată pe contraatac. Gălățeanul a înscris șapte puncte consecutive penru tricolori Astfel handicapul României a coborât la mai puțin de zece puncte, moment în care gazdele au cerit timp de odihnă. Pe parcursul acestui act a fost trimis în teren și Calotă. Repriza s-a încheiat cu o triplă marcată de gazde, care conduceau cu 41-31.

Țenter a început repriza a doua cu Paul, Szijarto (pus să se apere la Milosevic), Guțoaia, Moldoveanu și Nicoară. Mihai Paul înscrie primul coș din sfertul al 3-lea, iar apoi obține o intercepție și este faultat pe contraatac. Astfel, arbitrii au dictat greșeală antisportivă, de pe urma căreia România a obținut trei puncte. Apoi Guțoaia interceptează și înscrie prin slam dunk pentru a oferi tricolorilor un parțial de 7-0. Compatrioții noștri au un nivel foarte bun de agresivitate în apărare și provoacă multe posesii greșite ori aruncări din poziții imposibile. Nicoară înscrie atât din acțiune, cât și de la linia de pedeapsă pentru a strânge la 43-42 în minutul 23. Guțoaia transformă de la linia de pedeapsă și aduce formația tricoloră în avantaj. Silvășan intră în locul lui Nicoară, iar Jucan în locul lui Guțoaia. România continuă să joace fără poziția 5 și se apără zonă, dar Slovacia transformă de două ori de la distanță. Moldoveanu iese la rampă pe finalul secvenței, iar Silvășan aduce al 2-lea coș de trei puncte din serviciul aceluiași Moldoveanu. Răspunsul gazdelor vine din nou de la distanță, dar Vlad are ultimul cuvânt și duce scorul la 60-54 în favoarea României cu zece minute înainte de final.

Amfitrionii marchează cu ușurință de două ori în primele 50 secunde ale sfertului decisiv, în ambele rânduri omul apărat de Vlad Moldoveanu marcând. Acest lucru se poate explica parțial și prin faptul că Moldoveanu a fost păstrat în teren pe tot parcursul sfertului 3. Țenter a cerut timp de odihnă, după care l-a trimis la odihnă pe numărul 9 din echipa sa. Silvășan înscrie din afara semicercului, iar Nicoară punctează din spațiul de trei secunde, dar același Milosevic răspunde de la mare distanță. Mandache mărește avantajul oaspeților la șapte puncte în minutul 33, atunci când slovacii au cerut timp de odihnă. Nicoară punctează din spațiul de trei secunde, însă România irosește o primă șansă de a se desprinde la peste zece puncte. Gazdele nu mai găsesc ținta, însă nici compatrioții noștri nu sunt mult mai inspirați în faza ofensivă. Nicoară îl servește pe Moldoveanu pentru două puncte și România se desprinde la 72-61 în minutul 37 al partidei. Partida se întrerupe din cauze unei probleme electrice, sistemul de iluminat al sălii din Pezinok fiind afectat.

final

Statistica colectivă și individuală a echipei României poate fi consultată în imaginea alăturată.

Miercuri (13.08), la Sibiu, este programat următorul joc al României. Adversar este Suedia.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.