EuroBasket 2015 – Se cunosc confruntările din optimile de finală

Prima fază la EuroBasket 2015 s-a încheiat în cursul serii de joi (10.09). Opt echipe și-au luat rămas bun de la acest turneu, pentru ca celelalte 16 să se deplaseze la Lille, Franța, pentru fazele eliminatorii. Acestea se vor desfășura pe un stadion special modificat pentru a găzdui meciuri de baschet în prezența a 27.000 spectatori.

siglaFranța, Serbia și Grecia au bifat câte cinci victorii fiecare pentru a-și asigura prima poziție în grupa din care au făcut parte. Cea de-a 4-a câștigătoare de grupă este Lituania, posesoare a unui bilanț general de 4-1.

Fără îndoială cea mai impresionantă prestație de până acum o are Serbia. Formația pregătită de către Sașa Djordjevic a bifat cinci victorii din tot atâtea partide. Jocul acestei echipe este impresionant, întregul grup fiind implicat, iar relațiile de joc sunt impresionante. Pe de altă parte, Serbia a câștigat cea mai dificilă grupă din prima fază și a făcut-o în condițiile în care a obținut patru victorii categorice, iar una în ultima secundă la capătul unui joc în care nu i-a funcționat aruncarea de la distanță.

La polul opus se situează Spania. Este adevărat că formația pregătită de Sergio Scraiolo este lipsită de aportul unor jucători precum Marc Gasol, Serge Ibaka, Juan Carlos Navarro, Ricky Runio, Jose Calderon ori Alex Abrines, însă vorbim despre o țară cu rezerve de talent deosebite în baschet. Jocul ibericilor a lăsat mult de dorit, prestațiile individuale de senzație ale lui Pau Gasol acoperind o parte din problemele pe care Spania, cu cvartetul ce a câștigat ultima ediție a Euroligii în componență, le are.

Iată însă programul optimilor de finală:

Sâmbătă (12.09)

Ora 13:00 Letonia vs Slovenia
Ora 15:30 Grecia vs Belgia
Ora 19:30 Spania vs Polonia
Ora 22:00 Franța vs Turcia

Duminică (13.09)

Ora 13:00 Croația vs Cehia
Ora 15:30 Serbia vs Finlanda
Ora 19:30 Israel vs Italia
Ora 22:00 Lituania vs Georgia

Toate meciurile se vor desfășura la Lille.

Programul transmisiunilor TV poate fi consultat AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.