EuroBasket 2015 – Zi nebună în Grupa A. Elmedin Kikanovic a înscris două coșuri pe epuizarea timpului de joc!

Ziua a 3-a în Grupa A la EuroBasket 2015 a rezervat trei meciuri extrem de echilibrate și decise la ultima fază de joc. Victorioase au fost Finlanda, Bosnia și Franța.

Bosnia-Herțegovina a repurtat o victorie spectaculoasă în fața Israelului. Meciul a avut nevoie de o repriză de prelungiri și s-a încheiat cu scorul de 86-84. La capătul primelor 40 minue de joc scorul a fost de 75-75.

kikanovic

Elmedin Kikanovic (foto) a prins în doi timpi o minge și a aruncat de pe semicerc pe sirena ce a anunțat epuizarea timpului de joc pentru a egala și trimite meciul în prelungiri. A fost singura aruncare de trei puncte din acest meci a jucătorului amintit. Ulterior, același Kikanovic a înscris la epuizarea timpului de joc în repriza de prelungiri pentru a aduce prima victorie Bosniei-Herțegovina.

Nemanja Gordic a avut 22 puncte, Kikanovic a adăugat 17 puncte, iar Andrija Stipanovic a totalizat 16 puncte și 18 recuperări (10 ofensive). Marko Sutalo a avut 12 puncte în 24 minute de joc, iar Muhammed Pasalic a terminat cu 3 puncte și 3 recuperări în 12 minute. Omri Casspi a avut 29 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive pentru Israel.

Naționala Hexagonului a avut de muncit pentru a bifa a 3-a victorie în grupa de la Montpellier. Franța a depășit Polonia cu scorul de 69-66, la capătul unui meci echilibrat și în cadrul căruia Polonia a condus pe parcursul primei reprize. Polonia a avut ultima posesie, însă cel care a aruncat de pe semicerc pentru a trimite meciul în prelungiri a fost pivotul Marcin Gortat. Acesta a fost imprecis și Franța ajunge la trei victorii.

Tony Parker a avut 16 puncte și a devenit cel mai bun marcator din istoria EuroBasket. El l-a depășit pe legendarul Nikos Galis. Nando De Colo a adăugat 12 puncte, 8 recuperări, iar Mickael Gelabale a terminat cu 12 puncte pentru învingători. În replică, Adam Waczynski a avut 18 puncte.

Despre meciul dintre Finlanda și Rusia puteți citi AICI.

Franța are 3-0 la general, Israel și Polonia au 2-1, Finlanda și Bosnia sunt la 1-2, iar Rusia are 0-3. Marți (08.09), este zi de pauză la EuroBasket 2015.

Foto: fibaeurope.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.