EuroBasket 2015 – Italia învinge Spania, pe fondul prestațiilor lui Belinelli și Gallinari

Ziua a 4-a la EuroBasket 2015 a consemnat victoria Italiei asupra Spaniei, la capătul unei prestații ofensive absolut excepționale pentru formația pregătită de către Simone Pianigiani. Rezultatul final al partidei desfășurate în Grupa B, la Berlin, a fost de 105-98.

Duelul cu celălalt antrenor italian prezent la turneul final, Sergio Scariolo, s-a transformat într-o luptă exclusiv ofensivă. Ritmul de joc și aruncările de la mare distanță au redus la minim importanța defensivei. Spania, o echipă cunoscută pentru capacitatea de a apăra eficient în momente importante, nu a găsit nicio soluție împotriva tridentului de NBA alcătuit din Gallinari – Belinelli – Bargnani.

belinelli

Marco Belinelli (foto) a înscris de șapte ori din spatele semicercului și a bifat 27 puncte, pentru ca Danilo Gallinari a totalizeze 29 puncte cu 8 recuperări și 6 pase decisive. Dacă primul a fost de neoprit de la distanță, „Gallo” a avut execuții de excepție în duelurile cu Felipe Reyes și Nikola Mirotic. Notabil e faptul că Italia a jucat fără căpitanul Luigi Datome, accidentat, pentru ca în prima repriză Daniel Hackett să aibă parte de o căzătură zdravănă ce l-a ținut în afara terenului mult timp.

De cealaltă parte, Pau Gasol a etalat un nou joc de manual. Procedee clasice de pivot, deplasare impresionantă pe teren, prezență la recuperare și unul dintre principalii creatori. Acesta a fost jocul lui Gasol, autor a 34 puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive. L-a secondat Mirotic cu 13 puncte și 6 recuperări, pentru ca Sergio Llull să totalizeze 9 puncte și 9 pase decisive.

Italia are 2-1 la general și bifează prima victorie importantă. În schimb, Spania ajunge la 1-2. Miza pentru iberici va fi de acum înainte să evite locul 4 în Grupa B, unul care va conduce, probabil, spre o confruntare cu Franța în optimile de finală.

Într-un alt meci important la nivelul Grupei B, Turcia a pornit ca din pușcă în confruntarea cu Germania și a rezistat până la final pentru o victorie, scor 80-75. Este al 2-lea succes pentru „otomani” la EuroBasket 2015. Germania are 1-2 la general, singurul succes consemnându-se împotriva Islandei.

Meciul de deschidere al zilei a 3-a la Berlin a consemnat victoria Serbiei, scor 93-64, în fața Islandei.

La nivelul Grupei C s-au consemnat victorii așteptate pentru favorite în meciurile rundei a 3-a. Slovenia a depășit Olanda cu scorul de 81-74, iar Grecia a depășit Georgia cu 79-68. Ambele meciuri au fost controlate de la început de formațiile învingătoare, pentru ca spre final scorul să se echilibreze.

În fine, Croația a avut nevoie de o repriză secundă foarte bună pentru a depăși Macedonia, scor 73-55. La jumătatea partidei ce a încheiat seara la Zagreb, gazdele se vedeau conduse, scor 30-32.

Grecia are 3-0 la general, iar Slovenia și Croația au 2-1 în Grupa C. Olanda și Macedonia au 1-2, iar Georgia are 0-3. Ultimele trei continuă lupta pentru ocuparea locului 4, ultimul ce asigură calificarea în fazele eliminatorii.

Foto: eurobasket2015.org

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.