EuroBasket 2015 – Finlanda învinge Rusia la capătul unui meci cu 20 schimbări la conducere

Ziua a 3-a la EuroBasket 2015 a consemnat un al 2-lea meci decis la ultima posesie. Finlanda a depășit Rusia, scor 81-79, într-un meci ce a opus două echipe care au pierdut primele două jocuri la acest eveniment.

Meciul contând pentru Grupa A, în desfășurare la Montpellier, a fost decis de aruncarea de la semidistanță a lui Petteri Koponen. Jucătorul lui Khimki Moscova l-a depășit în dribling pe Andrey Vorontsevych și a aruncat de la cinci metri de coș pentru a puncta cu 3.5 secunde înainte de final. Rușii au cerut timp de odihnă, iar la reluare au optat pentru o aruncare de trei puncte. Ea a lovit muchia panoului și astfel meciul s-a încheiat cu succesul scandinavilor.

Partida a fost deosebit de spectaculoasă, cu multă schimbări spectaculoase de situație. Statistic s-au consemnat 20 de schimbări la conducere.

Erik Murphy a avut 19 puncte, 7 recuperări, iar Sasu Salin a terminat cu 16 puncte, 4 recuperări pentru învingători. În replică, Vitaly Fridzon a izbutit 22 puncte, 4 pase decisive, iar Andrey Vorontsevich a bifat 13 puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive pentru Rusia.

Koponen a ratat o aruncare importantă pe final de meci împotriva Noii Zeelande la FIBA World Cup 2014. Acea ratare a trimis Finlanda prematur acasă. De această dată, Petteri a transformat aruncarea decisivă, dar ea s-a consemnat după ce în prealabil jucătorul amintit a forțat alte două acțiuni încheiate fără succes pe tabela de marcaj. Koponen a avut 12 puncte și 6 pase decisive în acest meci. El este al 2-lea jucător din Euroligă care decide un meci în ziua a 3-a la EuroBasket, după Matt Lojeski în ultima fracțiune de secundă a meciului dintre Belgia și Lituania.

Finlanda are 1-2 la general și prin acest succes păstrează șanse de calificare. Scandinavii au pierdut la prelungiri meciul cu Franța, în ziua inaugurală. Apoi a cedat cu Israel, scor 66-79.

În schimb, Rusia suferă al 3-lea eșec la EuroBasket 2015. Echipa lui Evgeny Pashutin a pierdut de fiecare dată la diferență de un coș. Este vorba despre 73-76 cu Israel, respectiv 79-82 cu Polonia. Șansele rușilor la calificare scad simțitor, mai ales că după ziua de pauză vor întâlni Franța.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.