EuroBasket 2015 – Continuă faza optimilor de finală

Ziua de duminică (13.09), programează patru meciuri la EuroBasket 2015. Este vorba despre jocurile contând pentru partea de jos a tabloului fazelor eliminatorii, în optimile de finală ale întrecerii găzduite la Lille, în Franța.

siglaCroația pornește cu prima șansă în confruntarea cu Cehia. Meciul demarează la ora 13. Ambele formații au pierdut câte două jocuri, fiecare pierzând în ultimul meci din faza grupelor. Fără îndoială se anunță un duel atractiv la poziția 5, acolo unde Ante Tomic îl are drept adversar pe Jan Vesely. Cehia are un joc colectiv impresionant. În schimb, Croația dispune de niște valori individuale de excepție.

Serbia se duelează cu Finlanda în optimile de finală ale EuroBasket 2015. Formația antrenată de către Sașa Djordjevic este neînvinsă la acest turneu și pare să fi găsit calea de comunicare între deosebit de talentații jucători ce alcătuiesc această echipă. Valoarea individuală și jocul colectiv se îmbină extrem de bine la această formație. Petteri Koponen este jucătorul capabil să dea o replică solidă, ia scandinavii strălucesc la recuperare, inclusiv la cea ofensivă. Totuși, o surpriză e prea puțin probabilă aici.

Cu începere de la ora 19:30, Israel se duelează cu Italia într-o partidă ce se anunță extrem de echilibrată. Israel vine după un duș rece, însă la ora actuală sunt puține echipe în Europa capabile să joace la nivelul Franței. Italia a evoluat la ultimul meci fără Marco Belinelli. El va intra în joc la meciul din optimi, dar e puțin probabil ca Luigi Datome să o facă. Este un meci între ofensiva de senzație a Italiei și o echipă a Israelului conștientă că trebuie să se apere pentru a conta la acest turneu și în acest meci.

Seara se încheie cu încleștarea dintre Lituania și Georgia. Ambele vin după două victorii, însă la un moment dat calificarea formației pregătite de Igor Kokoskov era în pericol. Gruzinii au început cu trei înfrângeri, dar au surprins Croația în ultimul meci din grupe pentru a stabili o încleștare cu Lituania în optimile de finală. Valoarea intrinsecă a Georgiei și calitatea antrenorului nu pot fi contestate, dar nici experiența și școala extraordinară de baschet a Lituaniei. Ne putem aștepta la un meci cu puține reușite, actuala versiune a Lituaniei fiind mai săracă în talent și potențial ofensiv. Balticii au prima șansă.

DigiSport vă oferă două meciuri în cursul zilei de duminică. Puteți consulta programul AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.