Eșec la limită pentru România în prima zi a Campionatului European U20 feminin Divizia B, ediția 2017

România a pierdut meciul cu Belarus, din ziua inaugurală a Campionatului European U20 feminin Divizia B, ediția 2017. Meciul s-a desfășurat la Eilat, Israel și s-a terminat cu scorul de 68-70.

Tricolorele au anulat un deficit major, reușind să preia conducerea, scor 64-63, la jumătatea secvenței decisive. Elevele lui Dan Calancea s-au desprins la trei puncte, dar nu au mai punctat din acțiune și formația adversă a revenit în avantaj impunându-se la capătul unui meci nebun. Compatrioatele noastre au avut posesia la 68-70 cu câteva secunde înainte de final, dar Ana Ferariu a pierdut posesia mingii și timpul de joc a expirat.

Belarus a reușit să se instaleze la conducere, scor 15-12, după zece minute de joc. Diferența a crescut în sfertul al 2-lea, scorul la jumătatea partidei fiind de 41-27 în favoarea adversarului. De notat că Belarus conducea cu 13 lungimi în a 2-a jumătate a sfertului 3, însă tricolorele au reușit să recupereze.

Ana Ferariu a totalizat 20 puncte, 8 intercepții, 5 recuperări și nouă posesii pierdute, Ioana Ghizilă a adăugat 19 puncte,7 recuperări, 3 pase decisive, iar Claudia Stan a totalizat 9 puncte, 7 recuperări. Alte șase jucătoare au punctat pentru România.

Meciul a fost transmis în direct pe canalul YouTube al FIBA.

De notat că anul trecut, România a învins Belarus cu scorul de 47-39. Tricolorele au întrerupt atunci o serie de patru eșecuri consecutive la U20 feminin în compania acestui oponent.

Celelalte rezultate ale zilei în Grupa B:

Croația vs Israel, scor 65-51
Marea Britanie vs Irlanda, scor 69-46

Programul de duminică (09.07):

România vs Marea Britanie – ora 18.15
Irlanda vs Israel – ora 18.15
Croația vs Belarus – ora 20.30

Primele două clasate se califică în semifinalele Campionatului European U2- feminin Divizia B.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.