Ernests Kalve este noul jucător al lui BC Mureș

Ernests Kalve este noul jucător al echipei BC Mureș. Informația a fost anunțată pe cale oficială, prin intermediul site-ului oficial al vicecampioanei României.

Înalt de 2.01 metri, sportivul orifinar din Letonia se află la primul angajament în România. El are 29 ani și evoluează la poziția 4, sosind de la Sundsvall Dragons, din Suedia, unde a fost sfertfinalist în sezonul 2015/16.

A bifat 26 prezențe în primul eșalon baschetbalistic al țării amintite, având medii statistice de 14 puncte, 4.6 recuperări, 1.2 pase decisive, 0.5 intercepții și 0.5 capace cu 2.0 posesii pierdute. Kalve a terminat ezonul 2015/16 cu procentaje de 58% la aruncările de două puncte, 35% la trei puncte, respectiv 81% la linia de pedeapsă. El a încheiat sezonul cu un indice de 12.9 la eficiență.

Cariera lui Kalve a demarat alături de Benetton Treviso, în Italia, unde a fost legitimat la vârsta de doar 18 ani. El a mai jucat și la alte echipe din Italia, respectiv la cluburi din Letonia, Lituania, Turcia, respectiv Ungaria. Kalve are un sezon în Euroligă, respecti trei în EuroCup. Acest jucător a fost component al echipei naționale a Letoniei între 2009 și 2011.

BC Mureș a renunțat la Ivan Ivanovic, după ce acesta a încercat să revină ca urmare a unor probleme medicale ce l-au ținut departe de teren încă din luna ianuarie.

Potrivit sursei menționate, Kalve se va alătura echipei alb-albastre în cursul săptămânii următoare.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.