Eric Williams, noua achiziție a Stelei CSM EximBank București

Eric Williams este noul jucător al echipei Steaua CSM EximBank București. El a fost anunțat prin intermediul site-ului oficial al militarilor.

Născut în Germania, posesor al cetățeniei americane-bulgare și absolvent al universității Wake Forest în anul 2006, Eric Williams este pivot, are 31 de ani, măsoară 2.06 metri și cântărește 128 kilograme. El sosește de la Pallacanestro Cantu.

steaua

În sezonul 2014/15, Eric a jucat la nivel de EuroCup, bifând 18 prezențe cu medii statistice de 6.8 puncte, 4.3 recuperări, 1.1 pase decisive și 0.6 intercepții pe partidă. De asemenea, el a avut o medie de 21 minute cu 7.9 puncte, 4.7 recuperări și 0.8 pase decisive pentru 8.2 la eficiență în 35 meciuri disputate în prima ligă a Italiei. Interesant este faptul că Williams și-a început cariera profesionistă tot la celebrul club italian pentru care în trecut a evoluat legendarul Dino Meneghin, unul dintre cei mai mari jucători de baschet ai Europei.

De-a lungul carierei, Eric Williams a jucat mult timp în Italia. El a evoluat pentru Cantu, Avellino, Pesaro, Caserta și Venezia. De asemenea, are câte un sezon la Astana și Limoges. Are un sezon în Euroligă și două în EuroCup.

Williams este un jucător de poziția 5, capabil să se apere inclusiv la jucători mai scunzi. De asemenea, el aduce un plus de experiență în cupele europene. Nu este cel mai eficient jucător posibil la finalizare, însă principalul criteriu de selecție al militarilor pare să fi fost capacitatea de a se apăra în diferite situații de joc, motiv pentru care a fost legitimat un al 2-lea pivot cu profil atletic, după aducerea lui Chris Cooper.

Este de așteptat ca formația din capitală să-și completeze lotul de jucători cu un al 7-lea străin, unul de perimetru.

Foto: Cătălin Soare / steauabaschet.ro

Articole din aceeași categorie

5 comentarii On Eric Williams, noua achiziție a Stelei CSM EximBank București

  • Acum privind echipa Stelei observam ca arata redutabil sub panou! Pentru Divizia nationala echipa este bine pusa la punct, dar pentru Eurocup, consider ca este mare nevoie de un jucator pt pozitia 1-2, altfel acolo apare o gaura imensa. Tinand cont ca cei doi jucatori adusi pana acum pt pozitia 1-2, nu pot juca mai mult de 20 min pe partida, iar romanii adusi la respectivele pozitii nu pot face fata cu brio in Eurocup, vad utila aducerea unui astfel de jucator si iminent sansele de calificare din prima faza a grupelor cresc!

  • Nu mi-e clar ce vrea sa spuna autorul privind lipsa de eficienta a lui Eric. 7 puncte/meci in EuroCup, 8 puncte/meci intr-un campionat de nivelul celui italian mi se par niste cifre mai mult decit decente (mai ales in conditia in care Williams nu reprezenta principala arma ofensiva a lui Avellino). Daca ne referim la procentaje, 54.5% inregistrat in sezonul trecut al EuroCup nu pare, de asemenea, a sustine afirmatia autorului. L-am vazut pe Eric in citeva meciuri din EuroCup; are o prezenta fizica impresionanta gratie careia obtine pozitii avantajoase sub cos si finalizeaza in general prin dunkuri devastatoare. Surprinzatoare e agilitatea sa, atipica pentru gabarit, ce-i ofera citeva avantaje deloc de neglijat: joaca bine pick&roll, alearga pe contraatac, se apara eficient in diferite sisteme de joc.
    Nu e el un TJ Hallice, nici macar un Julian Orbeanu, dar cred ca ne va ajuta nitel sezonul asta. La mai multe astfel de transferuri ineficiente ofensiv!

    • Cu siguranta este un jucator de exceptie, care ne va ajuta sa trecem de prima faza a grupelor. Este atletic si bun la recuperare, se apara foarte bine si este atletic. Poate sa nu fie un marcator deosebit de eficient,pt. AV CANTU, si nu a fost nici la Limoges, dar din ce am vazut este peste G. LEE, fapt ceea ce ma face sa cred ca este foarte util.

  • Un clip cu ratarile din atac ale lui Eric Williams aici – https://www.youtube.com/watch?v=jOpy5seHARI. Autorul, evident un nepriceput, il numeste cel mai bun centru din campionatul italian.

  • Daca iti da 8-10 puncte si face 4-6 recuperari in Eurocup cred ca este un transfer reusit, de asemenea sper sa fie un bun aparator, va avea de infruntat centrii „cu greutate”

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.