Energia Trento revine spectaculos în deschiderea Serie A 2017/18

Dolomiti Energia Trento a repurtat o victorie spectaculoasă în meciul de deschidere al ediție 2017/18 în Lega Basket Serie A. Vicecampioana Italiei a învins pe Virtus Bologna, scor 78-74. Meciul a fost transmis în direct la TVR HD.

Nou promovată în primul eșalon, însă o grupare cu bogată tradiție în baschetul italia, formația din Bologna a deschis jocul în manieră impresionantă. Vizitatorii s-au desprins la 23-13, în condițiile în care Pietro Aradori a marcat patru coșuri de trei puncte și avea 14 puncte marcate pe parcursul primelor zece minute de joc.

Foto M.Brondi / Ciamillo – Castoria

Vizitatorii au menținut controlul pe tabela de marca, intrând la vestiare la adăpostul unul avantaj de șapte lungimi, scor 45-38. Diferența a crescut substanțial pe parcursul celei de-a 3-a secvențe, ecartul maxim înregistrat fiind de 16 lungimi în minutul 28. Trento a mrcat de două ori consecutiv și a strâns la 53-64 la intrarea în secvența decisivă.

Vicecampioana a realizat un parțial de 25-10 în secvența decisivă. A marcat un coș de trei puncte cu care a preluat conducere, după care s-a văzut egalată, însă ofensiva lui Trento a funcționat ireproșabil pe final de partidă pentru a obține o spectaculoasă victorie pe revenire în deschiderea noului sezon competițional.

Shavon Shields a totalizat 19 puncte, 5 recuperări, Chane Behanan a adăugat 17 puncte, 7 recuperări, Ojars Silins a terminat cu 11 puncte fiind jucătorul care a marcat coșul de trei puncte cu care Trento a trecut la conducere pe revenire, iar Dominique Sutton a terminat cu 10 puncte, 5 recuperări.

În pofida faptului că este nou promovată, Virtus Bologna a băgat adânc mâna în buzunar în această vară cu scopul declaat de a reveni din primul sezon în topul baschetului italian. Fără a avea grija jocurilor din cupele europene în această stagiune, formația din Bologna a reușit să recruteze doi dintre cei mai buni jucători autohtoni, în Alessandro Gentile și Pietro Aradori, dar și doi americani de Euroligă, Oliver Lafayette și Marcus Slaughter.

Aradori a totalizat 21 puncte, 5 recuperări, Gentile a terminat cu 15 puncte, 6 recuperări, iar Lafayette și Michael Umeh au terminat cu câte 12 puncte fiecare.

Duminică (01.10), cu începere de la ora 13:00, TVR HD transmite meciul dintre Enel Brindisi și Fiat Torino, din prima etapă a ligii italiene.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.