Energia își apără propriul teren

Energia Târgu-Jiu a depășit pe BCM U Pitești, scor 89-77, în Meciul 2 al seriei de playoff ce opune ocupantele locurilor 4 și 5 la încheierea sezonului regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2014/15. Apărarea gorjenilor din sfertul al 3-lea a avut un rol deosebit la stabilirea învingătoarei.

Oltenii au încasat doar nouă puncte în perioada amintită după ce în primul sfert s-a consemnat egalitatea pe tabela de marcaj, scor 25-25 În sfertul al 2-lea, Energia s-a desprins la 53-46, pentru ca pe parcursul celui de-al 3-lea sfert să se consemneze un parțial de 17-9 în favoarea gorjenilor. Astfel, la intrarea în secvența decisivă, Energia conducea cu 15 puncte pe tabela de marcaj. Argeșenii au redus ușor din handicap, însă partida s-a încheiat cu victoria gazdelor.

Antonis Constantinides a rotit opt jucători, Baris Aktas având doar două minute de joc. Ceilalți șapte au petrecut peste 20 minute în teren, Watson fiind menținut în teren pe tot parcursul jocului. Hristu Șapera a folosit nouă jucători cu mențiunea că Cezar Stănescu a petrecut trei minute pe parchet. Ceilalți au avut peste 16 minute de joc.

Porter Troupe a avut 21 puncte, Louis Darby a adăugat 19, Giordan Watson a terminat cu 15 puncte, 5 pase decisive, iar Lamont Mack a terminat cu 14 puncte și 5 recuperări, De notat că Nemanja Milosevic a izbutit un double-double cu 11 puncte și 10 recuperări, iar Tal Karpelesz a fost principalul creator, având 6 pase decisive, cu 4 puncte, 6 recuperări și 2 intercepții.

Ron Ross a totalizat 23 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive, Iulian Orbeanu a avut o contribuție consistentă din punct de vedere statistic cu 14 puncte și 2 recuperări ofensive, iar Dalibor Djapa a izbutit 10 puncte, 5 recuperări. Stevan Milosevic a fost liderul echipei argeșene la recuperare. El a avut 9 recuperări (5 ofensive), cu 8 puncte, 2 pase decisive, dar și 4 posesii pierdute.

Scorul general devine 2-0 în favoarea Energiei. Seria se mută la Pitești, unde se va desfășura Meciul 3 și eventualul Meci 4. Următoarea încleștare este programată pentru miercuri (15.04).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.