Emanuel Cațe a participat la Adidas EuroCamp 2017, de la Treviso

Emanuel Cațe a participat la ediția 2017 a Adidas EuroCamp la Treviso. El a participat la acest eveniment în condițiile în care a fost unul dintre participanții obișnuiți la Adidas Next Generation Tournament (echivalentul Euroligii masculine la nivel de juniori, U18 masculin), competiție pe care a câștigat-o alături de Real Madrid.

Cațe a jucat finala competiției în 2014 și a câștigat-o în 2015. Turneul final al Adidas Next Generation Tournament se desfășoară anual în perioada Final Four-ului Euroligii masculine, în aceeași locație.

Sportivul originar din București a evoluat în două meciuri la evenimentul desfășurat în localitatea italiană.

June 9, 2017 in Treviso, Italy.

Vineri (09.06), Emi (foto, nr. 95) a fost titularizat și a bifat 22 minute de joc, perioadă în care a totalizat 6 puncte și a adăugat 3 recuperări (două ofensive), cu o intercepție. Românul a avut 3/4 la aruncările din acțiune, fără vizită la linia de pedeapsă. Echipa sa a triumfat, scor 42-37.

Duminică (11.06), Cațe a jucat 19 minute și a totalizat 7 puncte, 7 recuperări (2 ofensive) cu o pasă decisivă. Românul a avut 3/4 la aruncările din acțiune și 1/4 la linia de pedeapsă. Echipa pentru care Emi a jucat s-a impus cu scorul de 76-56.

De notat că la campul din acest an, ca mentori au participat Goran Dragic (jucător la Miami Heat, în NBA), Andrei Kirilenko (președintele federației ruse de baschet și legendă a baschetului european), Joakim Noah (jucător la New York Knicks, în NBA), David Blatt (antrenor la Darussafaka Dogus) și Fotis Katsikaris (antrenor la Murcia, Liga ACB).

Directorul evenimentului este Maurizio Gherardini, managerul lui Fenerbahce Istanbul, unul dintre cei mai de succes manageri europeni, care a lucrat și în NBA.

Echipele din NBA aufost reprezentate de antrenori specializați în munca cu tineri baschetbaliști. Aceștia sunt Vinny del Negro, Billy Baino (Indiana Pacers), Nick Nurse (Toronto Raptors), Maz Trakh (Washington Wizards), Alex Jensen (Utah Jazz), Armond Hill (LA Clippers), Ed Pinckney (Minnesota Timberwolves), Jerome Allen (Boston Celtics), Jason March (Sacramento Kings), Kaleb Canales (Dallas Mavericks), David Adelman (Orlando Magic), Mark Madsen (LA Lakers),

De asemenea, a participat Jean-Aime Toupane, din partea INSEP Paris.

Adidas EuroCamp 2017 s-a desfășurat încomplexul sportiv La Ghirada, din Treviso, loc în care legendara echipă Benneton Treviso obișnuia să se antreneze.

Născut în anul 1997, la București, Emi Cațe este fost campion mondial de baschet 3×3 la copii. El a câștigat de două ori campionatul Spaniei la juniori și Adidas Next Generation Tournament (Euroliga juniorilor). Compatriotul nostru a completat cel de-al 2-lea sezon la nivel de seniori. El a petrecut primii doi ani de seniorat sub formă de împrumut la Real Betis Sevilla. Cațe este în continuare sub contract cu Real Madrid, club care mai deține drepturile asupra sa pentru încă un sezon (2017/18). În vara anului următor, Emi va fi liber de contract și va avea dreptul să negocieze primul său contract de jucător profesionist.

De notat că în Spania, legea nu doar încurajează, dar și protejează cluburile sportive care se preocupă de formarea tinerilor jucători. Astfel, după încheierea junioratului, un sportiv este, pentru primii trei ani de seniorat, la dispoziția clubului care l-a format. În cazul lui Emi, Real Madrid a optat să-l împrumute la o altă echipă din primul eșalon baschetbalistic al Spaniei, oferindu-i posibilitatea de a se antrena și juca alături de sportivi consacrați, în cadrul unui club care a format un număr impresionant de jucători de mare valoare (cele mai bune exemple fiind Kristaps Porzingis și Tomas Satoransky).

Cațe se va întoarce în țară. El se va alătura lotului național de tineret (U20) masculin al României. Alături de acesta va participa la Campionatul European U20 masculin – Divizia B, de la Oradea, în perioada 14-23 iulie anul curent.

Foto: adidaseurocamp.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.