Emanuel Cațe va evolua pentru CB Prat în LEB Oro

Emanuel Cațe va juca în sezonul 2017/18 pentru CB Prat, în cel de-al 2-lea eșalon baschetbalistic al Spaniei. Românul în vârstă de 20 ani a fost cedat sub formă de împrumut la echipa amintită de către Real Madrid.

Cațe măsoară 2.04 metri și este pivot. El s-a născut în anul 1997, iar în această vară a fost desemnat MVP al Campionatului European U20 masculin Divizia B, competiție pe care a câștigat-o alături de naționala României. Emi a avut medii de 15.7 puncte, 12.7 recuperări, 2.5 pase decisive, 2.5 capace și 1.5 intercepții pentru 25.2 la eficiență în 32.3 minute pe partidă la competiția desfășurată în această vară la Oradea.

În competițiile interne iberice, sportivul originar din București are licență JFL, adică este considerat un jucător format în Spania.

Sportivul amintit a plecat din România în urmă cu patru ani. Între 2013 și 2015 a evoluat pentru juniorii lui Real Madrid, alturi de care a câștigat Euroliga juniorilor și a fost campion al Spaniei. În 2015, după ce a încheiat junioratul, Emi a fost cedat sub formă de împrumut la Sevilla, în prima ligă a Spaniei. El a repetat experiența și în sezonul 2016/17.

În prezent, Emanuel Cațe este în cantonamentul echipei naționale de seniori a României care se pregătește pentru EuroBasket 2017. Dacă va fi inclus în lotul de 12 pentru acest eveniment, el se va alătura noii sale echipe de club după încheierea aventurii alături de prima reprezentativă a României.

CB Prat este antrenată de către Roberto Sanchez. Cațe devine cel de-al 8-lea jucător din echipă. În prezent lotul cuprinde patru jucători autohtoni, respectiv patru străini – un american și doi canadieni, alături de Emi.

În sezonul 2016/17, CB Prat s-a clasat pe locul 13 în LEB Oro (al 2-lea eșalon din Spania). De notat că această echipă a promovat din cel de-al 3-lea eșalon în 2014. În primele două sezoane din LEB Oro, Prat s-a clasat pe locurile 15, respectiv 14. Așadar un mic progres în fiecare din cele trei sezoane petrecute în această competiție.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.