Elenii prelungesc suspansul în playoff-ul din Euroligă

Grecia s-a salvat în cursul serii de luni (21.04) cu ambele echipe în playoff-ul Euroligii masculine. Olympiacos Pireu și Panathinaikos Atena au muncit serios, însă cu folos, ambele impunându-se în fața a doua dintre marile rivale și principale contracandidate la supremație în baschetul european rezervat echipelor de club.

Olympiacos Pireu a depășit pe Real Madrid, scor 78-76, în Meciul 3 al seriei ce opune finalistele precedentei ediții în Euroliga masculină. Ambele echipe au avut probleme la linia de pedeapsă pe un final de meci în care antrenorii celor două echipe au preferat să pună presiunea pe umerii jucătorilor adverși.

Sergio Llull a irosit aruncările decisive de la linia de pedeapsă, a 2-a intenționat, cu câteva secunde înainte de final, pentru a încerca o recuperare ofensivă. Madridul a cules mingea sub panouș advers, însă nu a avut posibilitatea de a elibera un om pentru o aruncare fie ea decisivă, fie care să trimită jocul în prelungiri. Astfel, campioana în exercițiu a Europei s-a impus după ce a controlat situație pe tabela de marcaj aproape în permanență.

spanoulisFoto: euroleague.net

Bryant Dunston a fost magistral cu 21 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători. Vassilis Spanoulis a adăugat 17 puncte și 4 pase decisive cu 5 posesii pierdute. Kostas Sloukas nu a marcat din acțiune, însă a transformat o pereche de aruncări libere care în cele din urmă au fost decisive în acest meci.

De cealaltă parte, Sergio Rodriguez a avut 19 puncte, Rudy Fernandez a adăugat 18 puncte, iar Sergio Llull a terminat cu 16 puncte pentru Real Madrid. De notat că jucătorii de poziția 5 al ibericilor nu au marcat nici măcar un punct și vorbim despre niște nume precum Bourousis și Slaughter. Mai mult, echipa din capitala Spaniei a depins în întregime de contribuția jucătorilor autohtoni într-un meci în care străinii au prestat extrem de modest. Jaycee Carroll, cel mai important shooter pur din Euroliga masculină, a revenit la Real Madrid după o absență de două luni, însă el a bifat doar patru minute de joc.

La conferința de presă ce a urmat partidei, antrenorul lui Real Madrid, Pablo Laso a fost întrebat de ziarițtii eleni dacă echipa sa a preferat să joace cu Olympiacos în detrimentul lui Panathinaikos în condițiile în care ibericii au pierdut ultimul meci din TOP 16 la Kaunas. Laso a precizat următoarele:

„Consider că aceasta este o întrebare stupidă. Avem respect maxim atât pentru Olympiacos, cât și pentru Panathinaikos. Pur și simplu ni s-a întâmplat să pierdem la Kaunas în ultima etapă. Nu am de gând să intru într-o discuție pe marginea acestui subiect.”

Scorul general devine 2-1 pentru Real Madrid. Olympiacos găzduiește Meciul 4, ce va avea loc miercuri (23.04).

În schimb, Panathinaikos Atena a început exemplar partida cu CSKA Moscova, desprinzându-se la nouă puncte. Replica nu a întârziat, iar CSKA a recuperat și chiar preluat conducerea în sfertul decisiv.

Grecii nu s-au pierdut cu firea în pofida faptului că au fost nevoiți să joace finalul de meci fără Jonas Maciulis. PAO a marcat ultimele șapte puncte ale meciului pentru a se impune cu scorul de 65-59. De notat că Ettore Messina, antrenorul CSKA-ului a continuat, similar partidelor anterioare, să mizeze absolut toate acțiunile ofensive din finalul jocului pe americanul Sonny Weems. Atleticul jucător american nu a reușit nimic util echipei sale în această perioadă după ce tot el a avut destule acțiuni prin care și-a ținut sau readus echipa în joc.

Stephane Lasme, jucător care s-a apărat adesea la Weems pe semicerc, a totalizat 13 puncte, fiind principalul marcator al învingătorilor. Zach Wright a adăugat 10 puncte și 8 recuperări, fundașul american-bosniac având o contribuție majoră la recuperare ofensivă. În replică, Weems a terminat cu 14 puncte, iar Vitaly Fridzon a adăugat 10 puncte pentru CSKA.

Scorul general a devenit 2-1 pentru CSKA Moscova. Meciul 4 se dispută la Atena, în cursul serii de miercuri (23.04).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.