PAO,Efes și Zalgiris s-au impus în etapa a 23-a din Euroligă

Panathinaikos Atena a învins pe Unics Kazan, scor 83-82, pentru a se apropia și mai mult de playoff-ul Euroligii masculine. Jocul s-a desfășurat la OAKA și contează pentru etapa a 23-a din sezonul regulat.

Mike James a înscris coșul victoriei. Americanul a transformat o aruncare de trei puncte pe tranziție. El a executat o fentă de aruncare prin care a desprins de la sol doi adversari, după care a trimis mingea în coș de pe semicerc pentru a consfinți victoria echipei sale. Rușii au mai avut două secunde la dispoziție, dar nu au reușit să răspundă pe tabela de marcaj.

Iată reușita decisivă:

Grecii au reușit un parțial de 31-21 în secvența decisivă a partidei.

Ioannis Bourousis a totalizat 15 puncte, 6 recuperări. Chris Singleton a adăugat 14 puncte și 8 recuperări, ir KC Rivers a bifat 13 puncte pentru învingători. Keith Langford a replicat cu 21 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări, ia Quino Colo a terminat cu 17 puncte, 3 pase decisive pentru Unics.

Panathinaikos are 14-9 la general și se situează pe locul 5 în ierarhia la zi. În schimb, Unics are 7-16, împărțind ultimele trei poziții ale clasamentului alături de Galatasaray și Milano.

Anadolu Efes Istanbul s-a impus în confruntarea cu Baskonia Vitoria, scor 96-85. Jocul a fost controlat de turci, care au marcat cel puțin 23 puncte în fiecare secvență. Productivitatea ofensivă a elevilor lui Velimir Perasovic a permis acestora să aibă avantaj aproape în permanență pe tabela de marcaj.

Thomas Heurtel a totalizat 21 puncte, 11 recuperări, Tyler Honeycutt a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, alți trei jucători având cel puțin 12 puncte pentru Efes. În replică, Rodrigue Beaubois a totalizat 23 puncte, iar Adam Hanga a reușit 20 puncte, 4 recuperări pentru basci.

Ambele echipe au 12-11 la general după acest rezultat. Acestea se situează pe locurile 7 și 8, ultimele care asigură prezența în playoff-ul Euroligii. De notat că este al 6-lea eșec în ultimele șapte meciuri disputate de echipa lui Sito Alonso.

Într-un alt meci important, Zalgiris Kaunas a triumfat la Bamberg, pe terenul lui Brose Baskets. Rezultatul final a fost de 91-86 în favoarea campioanei Lituaniei. Jocul a fost decis în sfertul 4, adjudecat de baltici cu 24-18.

Lukas Lekavicius a avut 11/12 la aruncările din acțiune (5/5 de pe semicerc) pentru 29 puncte. El a fost secondat de veteranul Paulius Jankunas, autor a 24 puncte, 6 recuperări pentru învingători. În replică, Nicolo Melli și Daniel Theis au avut câte 17 puncte pentru Brose.

În urma acestui succes, Zalgiris Kaunas are 10-13 la general și se situează pe locul 10. Brose Baskts are 8-15 și ocupă locul 12.

Foto&video: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.