Echipele din Euroligă nu doresc să-și lase jucătorii să evolueze în preliminariile FIBA Basketball World Cup 2019 în cursul sezonului competițional

Jordi Bertomeu, CEO al Euroleague Basketball, a clarificat situația calendarului pentru următorul sezon în cea mai puternică întrecere baschetbalistică din Europa. El a precizat că decizia cluburilor angrenate în competiție a fost unanimă.

Sezonul 2017/18 în Euroliga masculină va avea același format, număr de participante și calendar precum în sezonul actual, care se încheie pe 21 mai. Așadar, 16 echipe care joacă în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă, rezultând 30 de etape în sezonul regulat, urmat de playoff cu primele opt clasate, respectiv Final Four.

Bertomeu a adăugat faptul că echipele din Euroliga masculină vor urma aceeași cale precum echipele din NBA. Mai exact este vorba despre faptul că jucătorii legitimați la formațiile angrenate în Euroligă nu vor juca pentru echipa națională în timpul sezonului competițional. Această decizie a fost luată de cluburile cu licență A (contract pe zece ani cu Euroleague Basketball) în urmă cu mai bine de un an și jumătate în urmă. Prin urmare, meciurile din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019 se vor disputa nu doar fără jucătorii din NBA ci și fără cei din Euroligă.

Oficialul competiției a menționat că lucrurile se mai pot schimba în luna iulie, atunci când se va desfășura o nouă întâlnire între Euroleague Basketball și echipele angrenate în competiție. Va fi prima întâlnire la care vor participa reprezentanții tuturor celor 16 echipe angrenate în Euroligă – ediția 2017/18.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.