Echipele calificate la turneul final de Euroligă au disputat ultimul joc oficial înaintea evenimentului de la Milano

Trei dintre echipele calificate la turneul final al Euroligii masculine – ediția 2014 au disputat un ultim meci în competiția internă înaintea plecării spre Milano, acolo unde va avea loc Final Four-ul cele mai puternice competiții baschetbalistice din Europa la nivel de club. Două dintre echipe au învins, altele două fiind învinse în cadrul acestor jocuri.

Interesant este faptul că cele două reprezentante ale Spaniei, mari rivale în competiția internă, și-au dat întâlnire în Liga ACB cu șase zile înaintea confruntării din Euroligă. FC Barcelona a primit vizita lui Real Madrid într-un meci pe care l-a controlat în permanență și pe care l-a câștigat cu scorul de 86-75.

papanikolaouCatalanii au controlat situația pe tabela de marcaj, desprinzându-se de la început grație productivității lui Ante Tomic. Pivotul croat al Barcelonei a avut 10 puncte cu procentaj impecabil la aruncări pentru a duce formația gazdă la 21-10. Oaspeții au încercat să echilibreze jocul, apropiindu-se de câteva ori sub zece puncte, însă la jumătatea întâlnirii scorul era de 42-32. Sfertul al 3-lea a consemnat detașarea decisivă a elevilor lui Xavi Pascual. Barcelona a înscris 30 de puncte în această perioadă și -a desprins la un avantaj de 25 puncte în minutul 28 al partidei. Pe finalul jocului Realul a redus mai mult de jumătate din handicap însă nu a obținut mai mult decât evitarea unui rezultat la diferență foarte mare.

Alex Abrines a totalizat 20 puncte în condițiile în care a avut 4/5 la trei puncte și 3/3 la două puncte. Kostas Papanikolaou a adăugat 18 puncte, 12 recuperări și 4 intercepție pe fondul unei reprize a 2-a excepționale din punct de vedere ofensiv. În fine, Ante Tomic a terminat cu 12 puncte (100% la aruncări) și 8 recuperări, iar Jacob Pullen a bifat 10 puncte și 3 pase decisive pentru Barcelona.

În replică, Nikola Mirotic a avut 19 puncte, 7 recuperări, Sergio Rodriguez a bifat 13 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări, iar Sergio Llull a reușit 13 puncte și 4 recuperări.

Real Madrid rămâne lider în Spania cu 30 victorii și 2 înfrângeri, în vreme ce FC Barcelona ajunge la 25-7 și se menține pe poziția a 3-a. De notat că echipa din capitala Spaniei poate să piardă prima poziție în clasament doar dacă pierde ultimele două meciuri din sezonul regulat, iar Valencia Basket își câștigă toate meciurile rămase de disputat (patru la număr).

CSKA Moscova este într-o situația extrem de delicată chiar înaintea plecării la turneul final de Euroligă. Echipa lui Ettore Messina a pierdut și Meciul 2 al seriei cu Lokomotiv Kuban Krasnodar din sferturile de finală ale Ligii VTB. Rezultatul final a fost de 81-66 în favoarea echipei antrenate de către Evgeny Pashutin.

După o primă repriză controlată, însă câștigată la limită, scor 38-35, Loko Basket a realizat un sfert al 3-lea excepțional, în cadrul căruia a reușit un parțial de 16-0 pentru a se desprinde la 65-46, scor înregistrat cu zece minute înainte de final. În secvența decisivă ecartul a scăzut puțin, însă Lokomotiv a menținut controlul pe tabela de marcaj pentru a bifa a 2-a victorie în tot atâtea zile pe terenul celei mai importante echipe din spațiul ex-sovietic.

Marcus Williams a avut 24 puncte cu 6 posesii pierdute, Krunoslav Simon a adăugat 18 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări pentru învingători. În replică, Sonny Weems a avut 16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, Andrey Vorontsevich a adăugat 13 puncte, iar Nenad Krstic a terminat cu 11 puncte, 4 recuperări pentru CSKA.

Scorul general devine 2-0 pentru Lokomotiv Kuban în seria care se desfășoară în sistemul cel mai bun din cinci jocuri. Meciul 3 se dispută la Krasnodar, după turneul final de Euroligă. De notat că aceste echipe s-au întâlnit în finala Ligii VTB în sezonul precedent, CSKA impunându-se cu scorul general de 3-1.

De notat că CSKA Moscova este condusă cu scorul general de 2-0 pentru prima dată în istoria Ligii VTB. Echipa din capitala Rusiei a disputat finala în toate edițiile acestei competiții, câștigând-o de patru ori, iar o dată a pierdut finala.

Maccabi Tel-Aviv a surclasat pe BC Gilboa/Galil, scor 93-67, în Meciul 3 al seriei din primul tur al playoff-ului din campionatul Israelului. Partida a fost dominată de trupa lui David Blatt, ca-re s-a desprins la 23 puncte pe parcursul primelor 20 minute de joc efectiv. Scorul general a devenit 2-1 în favoarea galbenilor. Meciul 4 se dispută pe 12 mai, pe terenul lui Gilboa/Galil. Așadar, Maccabi va mai juca un meci înaintea plecării la Milano.

Foto: acb.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.