Actualizare. Echipa națională – Moldoveanu, Cațe, Nicolescu și Kuti se vor alătura lotului ulterior

14 iunie 2017

Federația Română de Baschet a anunțat faptul că pe parcursul perioadei de pregătire premergătoare EuroBasket 2017, pe lângă cei 15 jucători convocați pentru primul stagiu de pregătire centralizată, la lot vor veni alți jucători.

Aceștia sunt Vlad Moldoveanu, Emanuel Cațe, Bobe Nicolescu și Nandor Kuti. Moldoveanu este în SUA, acolo unde lucrează, similar fiecărei veri, sub îndrumarea unui antrenor, pentru a-și dezvolta diferite aspecte ale jocului. În schimb, cei trei jucători născuți 1997 se află în programul echipei naționale U20 masculin, cu mențiuna că Emi Cațe are anumite probleme personale de rezolvat, după cum a precizat antrenorul acestui lot, Tudor Costescu. Aceștia vor face joncțiunea cu prima reprezentativă în jurul datei de 25 iulie, după încheierea Campionatului European U20 masculin – Divizia B, de la Oradea.

De asemenea, lotului i se vor alătura sportivii de origine americană pentru care au început demersurile de naturalizare. Ei sunt Giordan Watson, DJ Cooper și Scottie Wilbekin.

12 iunie 2017

Marți (13.06), ora 18:00, la Rin Grand Hotel din București, este programată reunirea lotului național al României pentru prima parte a campaniei de pregătire pentru participarea la EuroBasket 2017. Un număr de 15 jucători sunt așteptați pentru prima parte a perioadei de pregătire, care se întinde până la 30 iunie anul curent.

Între 13 și 30 iunie, lotul național va participa la un prim stagiu centralizat de pregătire. Acesta se va desfășura la București și Cheile Grădiștei.

Cei 15 jucători așteptați la reunire sunt:

Fundași – Adrian Tudor, Andrei Mandache, Octavian Popa Calotă, Cătălin Petrișor, Lucas Tohatan (născut 1999)
Extreme – Adrian Guțoaia, Vlad Corpodean, Radu Paliciuc, Dragoș Diculescu (născut 1999)
Pivoți – Titus Nicoară, Rolland Torok, Cătălin Baciu, Iulian Orbeanu, Alex Olah, Bogdan Țîbîrnă

Ulterior, lotului se vor alătura alți jucători.

Este de așteptat să se renunțe la o parte a acestor jucători pentru a li se face loc altora în luna iulie. Foarte probabil, Tohatan și Diculescu vor fi cedați echipei naționale U18 masculin. De altfel, Tohatan s-a pregătit timp de o săptămână cu lotul U20, aflat tot la București.

Programul ulterior al tricolorilor

– 3/13 iulie – stagiu de pregătire centralizat, la Cluj-Napoca
– 14/17 iulie – turneu în Portugalia
– 17/26 iulie – două meciuri cu Tunisia, la Cluj-Napoca
– 27 iulie / 5 august – două meciuri cu Israel, la București
– 6/9 august – turneu în Grecia (meciuri cu Grecia, Marea Britanie și Macedonia)
– 10/16 august – stagiu de pregătire, la Cluj-Napoca
– 17/20 august – turneu în Letonia
– 21/30 august – stagiu de pregătire, la Cluj-Napoca
– 31 august – startul EuroBasket 2017.

În altă ordine de idei, potrivit www.news.ro, antrenorul echipei naționale, Marcel Țenter a declarat că se vor depune acte de naturalizare pentru trei jucători americani. Este vorba despre DJ Cooper, Scottie Wibekin și Giordan Watson, în speranța că măcar unul va obține cetățenia română.

Reamintim faptul că România face parte din Grupa C la EuroBasket 2017, care se va desfășura între 31 august și 8 septembrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Componența grupei: Spania, Croația, Cehia, Muntenegru și Ungaria. Primele patru clasate se califică pentru fazele eliminatorii, programate a se desfășura la Istanbul, Turcia.

Articole din aceeași categorie

3 comentarii On Actualizare. Echipa națională – Moldoveanu, Cațe, Nicolescu și Kuti se vor alătura lotului ulterior

  • Va fi o vara lunga pentru jucatorii romani. Sunt curios daca cluburile le vor lasa ceva vacanta dupa Eurobasket sau se vor prezenta la echipe imediat. In alta ordine de idei, cred ca lotul sufera mult la pozitiile 1-2-3. Sa vedem ce naturalizat vom folosi pana la urma, si cine in afara de Mandache va mai intra in rotatie la 1-2. La pozitia 3, Gutoaia a avut un sezon slab, iar Paliciuc desi a jucat bine la Sibiu, nu stiu daca are valoare internationala. Probabil ca va juca Moldoveanu pe 3 cea mai mare parte a timpului iar Torok/Nicoara 4. La 5 sunt solutii cred, cu Olah/Tibarna/Cate. De urmarit ce se intampla in amicale.

  • Dar Moldoveanu de ce nu participa la reniunea lotului? Asa s-a intamplat si anul trecut, cand printisorul a fost ,, scutit”. Este el bun dar asta nu inseamna ca trebuie sa aiba un asemenea regim preferential. Bine ca restul lotului vor trage ca prostii la Cheile Gradistei iar el se relaxeaza in SUA.

    • Nu cred ca vreun jucător se relaxează în timpul vacantei, nici în SUA, nici în alta parte. Sunt mulți jucători care prefera sa aibă și o pregătire individuala, nu doar cea pe care o fac cu loturile la care sunt selecționați.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.