Echipa națională – Raport între media de minute la EuroBasket 2017 și ultimul sezon competițional

Șapte dintre componenții echipei naționale a României au avut o medie mai mare de minute de joc la EuroBasket 2017 decât au avut în ultimul sezon la formația de club.

Iată mediile de minute ale fiecărui jucător din prima reprezentativă la EuroBasket 2017, comparativ cu cea avută în cursul sezonului anterior la echipa de club:

Jucător EuroBasket 2017 Sezonul 2016/17
Mandache 30.5 24.5
Petrișor 7.8 9.1
Paliciuc 25.7 14
Moldoveanu 32.3 29.5
Nicolescu 13.9 6.3
Calotă 16 27
Olah 9.8 21.3
Nicoară 6 21.5
Câțe 10.6 9.5
Torok 12.5 17
Baciu 15.7 15
Kuti 25.7 15.3

Cea mai mare discrepanță este în cazul lui Radu Paliciuc. Acesta a jucat cu aproape 12 minute pe meci mai mult la echipe națională, decât la cea de club. De notat că anterior EuroBasket 2017, Paliciuc nu a jucat niciun meci oficial în prima reprezentativă a României.

Un alt exemplu notabil este Nandor Kuti, care a jucat cu peste 10 minute pe meci mai mult în echipa națională decât la cea de club. În cazul acestui jucător trebuie notat și faptul că la club a jucat la pozițiile 2-3, iar în echipa națională a făcut-o la poziția 1.

De notat că Alex Olah și Titus Nicoară au jucat mult mai puțin la echipa națională decât au făcut-o în ultimul sezon la formația de club.

Foto: Alina Cojocaru

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On Echipa națională – Raport între media de minute la EuroBasket 2017 și ultimul sezon competițional

  • Unele titularizari au fost fortate. Este adevarat ca s-a pornit cu ideea (nedeclarata) ca oricum vom pierde si atunci, macar sa dam o sansa celor care vin din urma. Insa doar unora, caci Cate de exemplu nu prea a fost bagat in seama.
    Cert este ca ,,subtirimea,, lotului lasa loc de mai multe comentarii decit de alegeri de nencontestat .

  • probabil ca minutele de la EuroBasket 2017 vor fi mai aproape de minutele din sezonul care vine 2017/18 (decat de sezonul 2016/17)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.