Echilibru în semifinalele conferințelor din NBA

1-1 a devenit scorul general în seriile pe care cele două câștigătoare de conferință în sezonul regulat le disputa în turul al 2-lea din playoff-ul ligii profesioniste nord-americane de baschet masculin. În cursul nopții trecute, Atlanta a profitat de absența unui jucător important din echipa adversă, pentru ca Golden State să aibă dificlutăți în fața unui baschetbalist care a absentat la meciul de deschidere al seriei.

Hawks au depășit pe Washington Wizards cu scorul de 106-90. Atlanta a condus pe tabela de marcaj mare parte din meci, însă desprinderea decisivă a reușit-o în sfertul decisiv, atunci când s-a consemnat un parțial de 26-15. Jocul colectiv al echipei din statul Georgia a dat din nou roade. Hawks au terminat acest meci cu un total de 30 pase decisive, aproape două treimi din acțiunile finalizate cu coș de această formație fiind colective. Echipa din capitala SUA a jucat această partidă fără John Wall, cel mai bun pasator din ligă în playoff.

DeMarre Carroll a avut 22 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Paul Millsap a adăugat 18 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții, iar Al Horford a terminat cu 18 puncte, 6 pase decisive, 3 intercepții și 2 capace pentru învingători. În replică, Ramon Sessions, titularizat în locul lui Wall, a avut 21 puncte, 4 pase decisive, iar Bradley Beal a terminat cu 20 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări și 3 intercepții.

Memphis Grizzlies au triumfat pe terenul lui Golden State Warriors, scor 97-90. A fost o partidă pe care „urșii” au controlat-o în permanentță. Ei s-au desprins la 11 lungimi în prima jumătate și au rezistat oricărei încercări de revenire pentru formația californiană. Astfel, Warriors cedează la primul joc disputat după desemnarea lui Stephen Curry drept MVP al sezonului și echivalează cu primul eșec al acestei echipe în actualul playoff. Chiar dacă cifrele nu o arată în mod deosebit, un rol foarte important la acest succes al oaspeților l-a avut Tony Allen, grație nivelulul de apărare individuală de-a dreptul impresionant.

Mike Conley a revenit după operația suferită la față și a jucat cu o mască de protecție. El a fost principalul marcator al lui Memphis cu 22 puncte. Zach Randolph a adăugat 20 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, iar Marc Gasol a terminat cu 15 puncte și 6 recuperări. În replică, Stephen Curry a totalizat 19 puncte (2/11 la trei puncte), 6 pase decisive și 5 recuperări, Draymond Green a terminat cu 14 puncte și 12 recuperări, iar Leandro Barbosa a bifat 14 puncte.

Seriile se mută în Washington DC și Memphis pentru Meciurile 3 și 4. Se anunță serii lungi.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.