EA7 Milano a câștigat SuperCupa Italiei

EA7 Milano a câștigat SuperCupa Italiei pentru a 2-a oară în istorie. Lombarzii au trecut de Umana Reyer Venezia, scor 82-77, în finala evenimentului desfășurat la Forli. Partida a fost transmisă în direct pe TVR HD.

Echipa lui Simona Pianigiani a condus în permanență. Gruparea din Milano s-a desprins la 26-17 în primul sfert, însă campioana în exercițiu a Italiei a replicat în cel de-al 2-lea. Astfel, scorul la jumătatea confruntării era de 40-39 în favoarea lui EA7 Milano.

Repriza secundă a fost mai echilibrată, niciuna dintre protagoniste nereușind să se desprindă. Milano s-a menținut la conducere, scorul la intrarea în secvența decisivă fiind de 58-55. Ultimul act a fost bogat în realizări pe tabela de marcaj, fiind adjudecată tot de lombarzi cu 24-22.

FORLI 24 SETTEMBRE 2017
SUPERCOPPA 2017
EA7 MILANO – UMANA REYER VENEZIA
NELLA FOTO DANIELE CINCIARINI
FOTO CIAMILLO

Jordan Theodore a avut o prestație de excepție. MVP-ul Basketball Champions League 2016/17 a totalizat 29 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive. Drew Goudelock și Amath M’Baye au avut câte 4 puncte, cel din urmă bifând și 10 recuperări, iar Arturas Gudaitis a terminat cu 12 puncte, 8 recuperări pentru învingători.

Dominique Johnson, Michael Bramos și Michael Jenkins au totalizat câte 14 puncte, iar Hrvoje Peric a adăugat 13 puncte pentru Venezia.

Milano își apără trofeul de SuperCupă, cucerit în urmă cu un an. Este al 2-lea trofeu câștigat de lombarzi în anul 2017 după Cupa Italiei din luna februarie. Este primul trofeu cu Simone Pianigiani la timonă. Această formația va juca în Euroliga masculină în sezonul 2017/18.

Venezia a disputat prima finală de SuperCupa Italiei din istorie. Formația antrenată de către Walter de Rafaele a câștigat campionatul Italiei în sezonul 2016/17, calificându-se și la turneul final al Basketball Champions League. Gruparea amintită va juca și în noul sezon în competiția de top organizată sub egida FIBA.

Foto: www.legabasket.it

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.