După trei meciuri de LNBM cu prelungiri, Energia Târgu-Jiu reia aventura europeană

Energia Târgu-Jiu susține cel de-al 25-lea meci oficial în sezonul competițional 2015/16. Formația gorjeană primește vizita lui Le Havre STB, în cadrul etapei a 2-a din faza a 2-a în FIBA Europe Cup.

Oltenii au câștigat la prelungiri primul meci din anul 2016. Ei au depășit pe BC Mureș cu scorul de 88-80. Acesta a fost cel de-al 3-lea meci consecutiv decis la prelungiri pentru echipa din Târgu-Jiu, după victoria cu Craiova, respectiv înfrângerea cu Dinamo.

Ioannis Diamantakos se află în fața debutului în calitate de antrenor interimar în FIBA Europe Cup, după ce tot el a ghidat echipa olteană spre victorie în amintita partidă cu BC Mureș. Nu există probleme de efectiv cunoscute sau anunțate pentru gruparea din Târgu-Jiu.

Le Havre este pregătită de către Thomas Drouot. Echipa are în componență trei americani, un portorican, un englez și un bulgar. Restul efectivului este alcătuit din francezi. Din punct de vedere statistic, Angel Vassallo, Henry Dugat, Willie Deane și Lawrence Hill sunt principalele piese de urmărit. Elton Brown și Michel Jean-Baptiste Adolphe sunt alte piese importante în angrenajul adversarului Energiei din această seară.

Energia are 0-1 în faza a 2-a din EuroCup. În schimb, Le Havre are 1-0.

Formația din Târgu-Jiu are 8-7 în Liga Națională, 2-0 în Cupa României și 5-2 în FIBA Europe Cup în actuala stagiune. Programul infernal va continua pentru Energia, numărul mare de jocuri nefiind chiar atât de problematic pe cât ar putea epuiza echipa deplasările, care vor începe curând.

Le Havre ocupă ultimul loc în campionatul din Hexagon. Această echipă are 1-14 la general și se situează la trei victorii în urma unui grup de trei echipe care se luptă pentru evitarea retrogradării. Francezii au 5-2 în actuala ediție FIBA Europe Cup.

Meciul se joacă la Sala Sporturilor Trivale din Pitești în cursul serii de miercuri (06.01), cu începere de la ora 19:30. Partida este transmisă în direct la DigiSport.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.