După o secetă de opt ani, Olimpija Ljubljana este campioană a Sloveniei

Union Olimpija Ljubljana a devenit campioană a Sloveniei la baschet masculin. Formația amintită a dispus de Rogaska în finala competiției, cu scorul general de 3-1.

Ultimul meci al finalei a fost adjudecat de Ljubljana cu scorul de 94-78. La acest succes a contribuit din plin americanul Brandon Jefferson. Acesta a totalizat 30 puncte. Devin Oliver a adăugat 18. În replică, Dee Davis a reușit 29 puncte pentru Rogaska.

Olimpija Ljubljana a obținut dubla în sezonul 2016/17. Echipa amintită a cucerit și Cupa Sloveniei.

Este cel de-al 16-lea titlu de campioană a Sloveniei pentru Olimpija Ljubljana. Totodată e primul titlu național cucerit de formația din capitala Sloveniei după o pauză de opt ani. De asemenea, nu a jucat finala în precedentele două ediții de campionat.

În prealabil, campioane ale Sloveniei au fost Krka (de cinci ori consecutiv între 2010 și 2014), Tajfun (2015), respectiv Helios Suns (2016).

Rogaska a pirdut pentru a 2-a oară în finală, după ce a cedat-o și pe cea din 2015.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.