Două surprize în ziua de deschidere a playoff-ului Bundesligii germane

Playoff-ul Bundesligii germane de baschet masculin a demarat cu două surprize. Campioana în exercițiu și câștigătoarea sezonului regulat au pierdut pe teren propriu în Meciul 1 al turului inaugural din fazele eliminatorii.

Brose Baskets Bamberg, participantă în Euroligă și campioană în exercițiu a Germaniei, a pierdut pe teren propriu, scor 92-93, în confruntarea cu Telekom Baskets Bonn. Anthony DiLeo a transformat o aruncare liberă cu 15 secunde înainte de final pentru a aduce formația din Bonn definitiv la conducere.

Josh Mayo a totalizat 25 puncte, 9 pase decisive, iar Kenneth Horton a realizat 17 puncte și 11 recuperări pentru învingători. În replică, Nicolo Melli a totalizat 21 puncte, 10 recuperări, iar Jais Strelnieks a reușit 17 puncte, 5 pase decisive.

Ratiopharm Ulm, câștigătoarea sezonului regulat cu un bilanț general de 30-2, a pierdut jocul e deschidere al seriei cu MHP Riesen Ludwigsburg, formație ce a participat în Basketball Champions League. Meciul a fost controlat de oaspeți, dar a fost decis după o repriză de prelungiri. Scorul final a fost de 93-96.

Roderick Trice a reușit 25 puncte (7×3), 4 pase decisive, venind depe bancă. DJ Kennedy l-a secondat cu 21 puncte, 5 recuperări pentru învingători. Raymar Morgan a reușit 21 puncte, 10 recuperări pentru învingători.

Al 3-lea meci din ziua de deschidere a playoff-ului a fost adjudecat de Bayern Munchen, scor 95-68, în confruntarea cu Alba Berlin. Partida s-a desfășurat în Bavaria.

Cea de-a 4-a serie din primul tur al playoff-ului opune pe EWE Baskets Oldenburg și Medi Bayreuth. Jocul de deschidere este programat pentru marți (09.05).

Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri după formatul 1-1-1-1-1.

Câștigătoarea campionatului Germaniei obține dreptul de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Foto: easycredit-bbl.de

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.