Doar 32 de echipe în următoarea ediție a Basketball Champions League

Basketball Champions League a anunțat că în sezonul competițional 2017/18 va reveni la formula inițial gândită pentru această competiție. Așadar, în ediția a 2-a a acestei competiții organizate sub egida FIBA vor participa 32 de echipe în faza grupelor.

Nu au fost anunțate detalii exacte cu privire la sistemul de calificare și dacă sau câte tururi preliminare vor exista, însă s-a anunțat că vor fi 32 de echipe pe tabloul principal. De asemenea, este cert că, pentru faza grupelor, sistem de desfășurare va fi păstrat: opt echipe per grupă, adică 14 etape.

Aici trebuie făcută precizarea că din toamna anului 2017 intră în vigoare noul calendar FIBA ce implică disputarea meciurilor de calificare pentru FIBA World Cup 2019. Asta înseamnă că jocurile din Basketball Champions League nu vor fi programate în fereastra din luna noiembrie, rezervată echipelor naționale.

Acest lucru poate să însemne unul din următoarele lucruri:

– faza grupelor în Champions League va începe mai devreme decât a 2-a jumătate a lunii octombrie
– faza grupelor în Champions League se va încheia mai târziu de ultima săptămână a lunii ianuarie
– se va implementa un sistem cu etape duble (folosit în acest sezon la nivel de Euroligă)

Trebuie adăugat și faptul că în luna februarie a anului 2018 se vor disputa jocuri din campania de calificare pentru FIBA World Cup 2019. Cu alte cuvinte sezonul în Champions League va fi influențat de obligativitatea permiterii jucătorilor convocați la echipa națională să adauge călătorii suplimentare, în slujba primei reprezentative.

Reamintim că în sezonul 2016/17, Basketball Champions League cuprinde 40 de echipe în faza grupelor după ce la tragerea la sorți din luna iulie se știa că vor fi doar 32 de cluburi în această fază. FIBA a ajustat programul după ce a constrâns mai multe cluburi (Partizan Belgrad, Zielona Gora, AEK Atena…) să renunțe la participarea în EuroCup, acolo unde s-au înscris inițial și la a cărei tragere la sorți au participat.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.