Dirk Nowitzki va juca la EuroBasket 2015

Dirk Nowitzki a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că va participa la EuroBasket 2015. Superstarul de la Dallas Mavericks, în vârstă de 37 ani revine sub culorile echipei reprezentative după ce a absentat în ultimii trei ani.

Cel mai înalt shooter din baschetul profesionist este component al primei reprezentative a Germaniei din anul 1997. El are șapte participări la EuroBasket, absentând la edițiile din 2009 și 2013. De asemenea, are două participări la Campionatul Mondial și una la Jocurile Olimpice. În total a bifat 81 prezențe în echipamentul Germaniei și are medii pe carieră de 22 puncte, 7.1 recuperări și 1.8 pase decisive în 32 minute pe meci.

dirk

Campion NBA în anul 2011, Dirk a evoluat la EuroBasket 2011, imediat după ce a câștigat titlul alături de Dallas. El nu a reușit să conducă reprezentativa Germaniei spre sferturile de finală ale competiției.

Motivul pentru care Nowitzki revine la echipa națională se leagă de faptul că Germania va disputa pe teren propriu, la O2 World din Berlin, meciurile din faza grupelor preliminare la EuroBasket 2015. Germanii se vor duela cu Spania, Serbia, Italia, Turcia și Islanda, într-o grupă extrem de interesantă.

Campionatul European de baschet masculin se va desfășura între 5 și 20 septembrie anul curent în Letonia, Croația, Franța și Germania. Fazele superioare vor avea loc în Hexagon.

Nowitzki este al 2-lea nume mare european cu angajament în NBA care confirmă participarea la Campionatul European din acest an. Celălalt este Tony Parker. Rămâne de văzut dacă frații Gasol vor accepta provocarea de a juca la turneul din luna septembrie.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.