Dino Pita este noul jucător al lui BC Mureș

Dino Pita este noul jucătot al echipei BC Mureș. Baschetbalistul cu cetățenie suedeză este originar din Bosnia-Herțegovina și se află la primul angajament în România.

În vârstă de 29 ani, înalt de 1.93 metri, Pita evoluează la poziția 2 și a fost legitimat pentru a-l înlocui pe DeMarius Bolds, jucător care s-a transferat în Libia.

Pita este un produs al lui Sodertalje Kings, actuala campioană a Suediei, fost adversar al BC Mureș în cupele europene. El a fost de două ori campion al țării sale adoptive. Ulterior, Dino a evoluat pentru Liege și Bruxelles (Belgia), respectiv Krosno (Polonia).

El a jucat în prima parte a sezonului precedent pentru BC Bruxelles în Belgia, pentru ca în cea de-a 2-a să evolueze pentru Krosno în Polonia.

Pita a disputat șase partide în FIBA Europe Cup în sezonul 2016/17 și a avur medii de 9.3 puncte, 0.8 recuperări și 0.7 pase decisive pentru 7.5 la eficiență. El a avut procentaje de 75% la două puncte, 100% la linia de pedeapsă și 36% la trei puncte cu o medie de 1.5 reușite de la mare distanță.

În 16 partide disputate în campionatul Poloniei, Pita a avut medii de 10.2 puncte, 1.9 recuperări, 1.9 pase decisive și 0.8 intercepții pentru 9.4 la eficiență în aproape 23 minute pe partidă. Suedezul a avut un procentaj de 43% la aruncările de trei puncte, cu o medie de peste 1.5 coșuri marcate de la mare distanță pe partidă.

În această vară Pita a jucat pentru naționala Suediei în precalificările pentru FIBA Basketball World Cup 2019, însă a avut o medie de doar patru minute pe partidă și a bifat doar trei prezențe în cele șase meciuri disputate de scandinavi. Suedia s-a calificat pentru preliminariile FIBA Basketball World Cup 2019 – Zona Europa după ce a câștigat Grupa A, devansâns Bosnia, Armenia și Slovacia.

Prin această legitimare, contingentul de jucători străini ai lui BC Mureș crește la patru. Ceilalți trei sunt Deven Mitchell, Milivoje Mijovic și Aleksandar Mladenovic. Rămâne de văzut dacă BC Mureș va găsi un conducător de joc pentru a acoperi despărțirea de Goran Martinic, ajuns la SCM U Craiova.

BC Mureș se duelează cu BCM U Pitești în deschiderea sezonului 2017/18. Cele două formații se întâlnesc pe 30 septembrie la Pitești, respectiv pe 4 octombrie la Tîrgu Mureș. Dubla confruntare face parte din programul primului tur al Cupei României la baschet masculin.

Foto: www.fiba.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.