Dinamo învinge Știința în deschiderea turneului final al Ligii I

Dinamo București a învins pe Știința București, scor 79-75, în meciul de deschidere al turneului final de promovare al Ligii 1 – ediția 2014/15. Partida s-a desfășurat la Galați.

Cea mai titrată echipă din baschetul românesc a câștigat doar sfertul 3 al partidei cu Știința, interval în care a izbutit un parțial de 26-14 pentru a se desprinde decisiv. Știința a câștigat primele două secvențe la diferențe de câte un punct, iar în sfertul decisiv a încercat să recupereze deficitul de zece puncte înregistrat la începutul acestei perioade de joc.

Bobe Nicolescu a adus Știința în avantaj, scor 75-72 cu o aruncare de trei puncte în penultimul minut de joc efectiv. Radu Paliciuc a egalat tot de la distanță. Americanii Miller și Burrus au transformat aruncări libere, pentru ca Știința să rateze din acțiune prin Santana de două ori și același Nicolescu.

Burrus a terminat cu 27 puncte, 9 recuperări, Paliciuc a adăugat 25 puncte, 5 pase decisive, iar Miller a bifat 15 puncte și 8 pase decisive pentru Dinamo. În replică, Santana a avut 21 puncte, 7 recuperări, Vasile Ștefan a bifat 20 puncte, 9 recuperări pentru Știința.

Acest meci are o semnificație deosebită, având în vedere că este posibil ca aceste formații să se lupte pentru locul al 2-lea, ultimul care asigură promovarea în primul eșalon. Celelalte echipe calificate sunt marea favorită, Phoenix Galați, respectiv echipa cu ultima șansă la promovare în acest grup, Politehnica Iași.

Turneul final este transmis în direct pe YouTube, pe canalul Știința București.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.