Diferență enormă de buget între Le Mans Sarthe și CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea se deplasează în Franța, acolo unde se desfășoară una dintre cel mai bine organizate campionate naționale ale Europei. Campioana în exercițiu a României se duelează cu deținătoarea Cupei Franței, Le Mans Sarthe, într-un meci contând pentru etapa a 4-a din Grupa B în Basketball Champions League.

Franța este una dintre puținele țări din Europa care oferă informații oficiale cu privire la bugetele echipelor participante în primele două eșaloane. Acest lucru se face cu regularitate în luna septembrie a fiecărui ani.

Bugetul lui Le Mans Sarthe în sezonul 2016/17:

– bugetul total este de 6.058.000 euro (al 4-lea în Franța)
– bugetul de salarii este de 1.787.500 euro

Așadar, adversarul lui CSM CSU Oradea are un buget de salarii de 178.750 euro pe lună în actualul sezon.

Le Mans a avut un buget total de salarii în valoare de 5.800.000 euro în sezonul 2015/16. Această echipă a avut 5.845.000 euro în sezonul 2014/15. În ambele sezoane precedente, bugetul de salarii a fost în jurul a 170.000 euro/lună.

Nu avem informații concrete cu privire la bugetul de salarii al CSM CSU Oradea, însă estimativ este de aproximativ trei ori mai mic decât cel al francezilor. La finalul sezonului 2015/16, încheiat de bihoeni în postura de campioni ai României, s-a vehiculat suma de 770.000 euro drept bugetul alocat echipei. În această sumă au intrat toate cheltuielile, incluzând plata salariilor pentru sportivi, dar și cheltuielile legate de cazare, transport, echipament, competiție și așa mai departe. Nu s-au făcut precizări oficiale cu privire la bugetul de salarii.

De notat că diferența de buget între CSM CSU Oradea și alte echipe din Grupa B, precum Pinar Karsiyaka, Maccabi Rishon LeZion, Umana Reyer Venezia, respectiv Avtodor Saratov este chiar mai mare, însă în cazul acestor grupări nu există informații concrete cu privire la sume.

Articole din aceeași categorie

5 comentarii On Diferență enormă de buget între Le Mans Sarthe și CSM CSU Oradea

 • Nu stiu ce sa cred daca este adevarat sau nu dar daca Le Mans are un buget de 6 mil euro cred ca si Oradea are 4 mil euro…. Luati jucatorii Oradei post pe post si comparatii cu cei de la Le Mans…Probabil sunt ceva diferente in favoare celor de la Le Mans dar mici. Este imposibil de crezut ca cei de la Le Mans au un buget de 6 mil si un lot destul de modest pt nivelul bugetului

  • Bugetul de 6 milioane euro se referă la toate cheltuielile, nu doar la salariile sportivilor.

   Cine consideri că este jucător modest în lotul lui Le Mans? Ce înțelegi prin jucător modest? Cunoști în amănunt lotul de jucători al echipei franceze? Cunoști particularitățile fiecărui jucător în parte?

   Bugetul de salarii al francezilor este de 178.750 euro/luna, după cum scrie în articol.

   Ai idee ce costuri există în Franța la capitolul transport, cazare, echipament, competiții etc?

   Ai idee ce diferență există între nivelul de trai dintre cele două țări (Franța și România, implicit și între nivelul salarial?

   Ai idee ce formă de organizare au cluburile în parte și pe ce plătesc bani? Unele cluburi au sală proprie, altele plătesc chirie pentru fiecare minut de antrenament etc.

 • Nu contest sub nicio forma faptul ca cluburile din Franța au cheltuieli mult mai mari decât cele din România. Sub toate aspectele de la transport pana la asigurările obligatoriI sunt cheltuieli mai mari. Dacă ne raportam la jucătorii din lotul celor de la Le Mans bugetul de 1, 7 mil euro pt salarii este unul ridicat. Din surse sigure la Ploiești acum 2 ani tot bugetul era cifrat undeva la 1,5 mil euro și ce jucători erau…! Nu contest informația sub aspectul corectitudinii informațiilor. Constat doar printr-o comparație intre loturi, intre jucătorii celor doua echipe luați post pe post ca nu exista diferențe prea mari. Sigur aceasta este opinia mea. Ba mai mult spre exemplu Mirkovic este peste Giordan W. Dar încă odată asta este strict opinia mea. ..tu ce părere ai despre cele 2 loturi?

 • OK. Informati-ne va rog Dl Micinic care este bugetul de salarii al CSM Oradea, pentru 2016-2017 ca sa putem face o comparatie cu cei 178.000 Euro lunar ai Le Mans pe care i-ati depistat diligent.. Clubul e „municipal”, adica de interes local, Dvs. sunteti cetatean oradean si ziarist, deci nu e nici o problema – corect? – sa ne comunicati transparent bugetul gestionat de catre Dl. Sere.

  • Salariile sunt plătite din bani privați, echipa din Oradea are vreo 17 sponsori. Dacă clubul nu consideră necesar să anunțe bugetul de salarii (plătit exclusiv din bani privați), nu știu cum aș putea eu, în calitate de cetățean orădean și ziarist, să obțin o informație pe cale oficială. Credeți-mă, aș fi cel mai fericit să am informații oficiale legate de bugetele echipelor din Liga Națională. Ar ajuta foarte mult să ne facem o imagine clară cu privire la raportul de forțe din baschetul românesc, dar și la modul în care ne raportăm la partenerii de întrecere din cupele europene.

   Așa cum am scris și în articol, Franța este una dintre țările care anunță de ani de zile bugetul fiecărei echipe din primele două eșaloane (cele cu statut profesionist). Am obținut informația de pe site-ul oficial al competiției, care anunță bugetele cluburilor în fiecare lună septembrie. De altfel site-ul 24secunde.ro a anunțat de fiecare dată când s-au făcut publice bugetele echipelor din Franța, Liga VTB și Ungaria, respectiv ale echipelor din Euroligă, atunci când acestea s-au făcut publice. Acesta nu este primul articol în care prezentăm bugete.

   Referitor la cheltuielile făcute de CSM Oradea din bani publici vă invit să accesați link-ul alăturat. Acolo sunt publicate toate cheltuielile făcute de CSM Oradea din bani publici – https://www.csmoradea.ro/csm-oradea/transparenta-plati/

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.