Diamon Simpson este noul coleg al lui Vlad Moldoveanu

Actualizare

Jackie Carmichael s-a accidentat, acesta fiind inlocuit de către Diamon Simpson.

Știrea initiala

Demir Insaat Buyukcekmece a oficializat legitimarea baschetbalistului american Diamon Simpson. Acesta sosește de la Maccabi Tel-Aviv, formație pentru care a jucat pe finalul sezonului competițional 2016/17.

Înalt de 2.04 metri, Simpson evoluează la pozițiile 3-4, dar care a jucat și ca pivot in destule momente. El are 30 ani, fiind un jucător cu o bogată experiență internațională. De-a lungul carierei, Diamon a jucat în Australia, Filipine, SUA, Spania, Cehia și Israel. Pe parcursul sezonului 2016/17, americanul a jucat și pentru CEZ Nymburk.

În perioada petrecută alături de Maccabi Tel-Aviv, jucătorul amintit a bifat șase prezențe în Euroligă, cu medii statistice de 9.2 puncte, 6.7 recuperări, 1.5 intercepții, 1.2 pase decisive și 1.0 capace pe partidă.

Simpson devine cel de-al 7-lea jucător străin din lotul noii echipe alui Vlad Moldoveanu. Ceilalți cinci (alături de Thompson și compatriotul nostru) sunt Jackie Carmichael, Erving Walker și Bracey Wrright (SUA), Vojdan Stojanovski (Macedonia), respectiv Evaldas Kairys (Lituania).

În campionatul Turciei este permisă utilizarea a cel mult șase jucători străini pe parcursul unui meci. În schimb, regulamentul din FIBA Europe Cup, acolo unde Buyukcekmece s-a înscris, pe o foaie de arbitraj cu 12 oameni este obligatorie utilizarea a cel puțin cinci autohtoni. Cu alte cuvinte se pot folosi șapte străini.

Noua echipă a lui Moldoveanu susține primul meci oficial, similar lui CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu, pe 20 septembrie. Buyukcekmece se duelează cu BC Dnipro, din Ucraina, prima manșă urmând să o dispute pe teren propriu. Învingătoarea se va duela cu Tartu, din Estonia, în cel de-al 2-lea tur preliminar.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.