Deținătoarea EuroCup a învins-o pe cea a Euroligii

Unicaja Malaga a învins Fenerbahce Istanbul, scor 68-67, în prima etapă a noului sezon competițional din Euroliga masculină. Meciul dintre deținătoarea EuroCup și cea a Euroligii a fost transmis în direct la DigiSport.

Malaga a revenit spectaculos în secvența decisivă, după ce o încercare similară în sfertul al 3-lea părea sortită eșecului. Formația antrenată de către Joan Plaza a realizat un parțial de 21-3 a adus reprezentanta Spaniei de la un deficit de zece puncte la un plus de opt lungimi cu 2 minute și 18 secunde înainte de finalul încleștării.

Fener nu a renunțat, Kostas Sloukas pe pătrundere și Luigi Datome de pe semicerc marcând ultimele șapte puncte ale partidei. Turcii au avut ultima posesie cu 9.6 secunde pe timpul de joc, iar Malaga a avud la dispoziție un fault pentru a nu permite oponentului să atace coșul din prima. Mingea a ajuns la Sloukas, aruncarea de la semidistanță a acestuia fiind imprecisă, iar partida s-a terminat cu victoria, la un moment dat puțin scontată, a Malagăi.

Spaniolii au învins în pofida unul procentaj de doar 18.5% la aruncările de trei puncte. Unicaja a dominat spațiul de trei secunde, grație unui raport de 32-22 la recuperare, incluzând 14-3 la recuperările ofensive. În plus, ibericii au avut doar opt posesii pierdute, față de 13 ale oponentului.

Dincolo de aspectele de natură statistică, Malaga a oferit o nouă demonstrație de determinare, implicare, efort și a energie cum nu prea vedem la alte echipe. De altfel aceasta este eticheta echipelor antrenate de Joan Plaza.

Giorgi Shermadini a totalizat 12 puncte, alți patru jucători bifând cel puțin opt puncte pentru Malaga. Zece marcatori a avut Unicaja în această confruntare. În replică, Kostas Sloukas a avut 15 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări Luigi Datome a adăugat 13 puncte, iar Jan Vesely a terminat cu 12 puncte, 8 recuperări, 3 capace pentru Fenerbahce.

Foto: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.